Tirsdag ble Arbeiderpartiets fordeling av komiteer klar. Nå er også SVs stortingsrepresentanter fordelt.

Arne Nævra (SV) skal sitte i transport- og kommunikajonskomitéen i sin første stortingsperiode, en komite på hans topp-to liste.

– Det måtte bli energi og miljø eller transport- og kommunikasjonskomiteen, sier han til Drammens Tidende.

Gharakhkani fornøyd med komitetildeling

En annen av de ferske stortingsrepresentantene, Masud Gharahkhani (Ap), ble tildelt familie-, kirke- og kulturkomiteen, noe Ap-politikeren er svært fornøyd med:

– Det er en veldig spennende komite og også en komite som er veldig viktig for Buskerud. Idrett og kultur betyr mye for oss, vi er jo et idrettsfylke. Så det ser jeg fram til, sier han.

Han trekker også særlig fram familiepolitikk som et viktig område for sin egen hjemby.

– Barnevern og barnefattigdom er ikke minst viktige områder vi skal jobbe med, og dette er viktige områder for Drammen, sier han.

Lise Christoffersen fortsetter for øvrig i arbeid- og sosialkomiteen, mens Kolberg går til utenriks- og forsvarskomiteen etter to perioder i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

 

Lundteigen kan konsentrere seg om en komite

Senterpartiet har også offentliggjort hvilken representanter som skal sitte i hvilke komiteer.

Per Olaf Lundteigen fortsetter i arbeid- og sosialkomiteen, men gir seg i kontroll- og konstitusjonskomiteen.

Lundteigen satt i to komiteer forrige periode, fordi Senterpartiet ikke hadde nok representanter til alle komiteene på tinget, men ønsket å fortsette sitt politiske arbeid i den komiteen han mener er en av Stortingets viktigste. 

– Jeg fikk den komiteen jeg ønsket meg. Dette kommer til å bli en av de viktigste komiteene i den kommende stortingsperioden. Det blir stadig større utrygghet i arbeidslivet under en høyrestyrt regjering, og da vil jeg være der for å tale arbeidsfolkets sak.

Lundteigen vil også kjempe mot kutt i sosiale ytelser, som han frykter vil komme.

 

Johnsen fraksjonsleder for Høyre

Høyre har avklart komitefordelingen på et gruppemøte torsdag kveld.

Kristin Ørmen Johnsen blir fraksjonsleder i kommunal- og forvaltningskomiteen. Trond Helleland blir medlem av utenriks- og forsvarskomiteen, sammen med blant andre Marianne Marthinsen fra Sløvika. Helleland er også parlamentarisk leder for Høyre, et verv han også hadde i forrige stortingsperiode.

Fra Oppland ble Høyres Olemc Thommessen valgt inn. Han er av sitt eget parti foreslått til å beholde jobben som stortingspreseident. I går ble det kjent at dette sansynligvis blir realitet med et knappest mulig flertall.

Verken Ap, Sp eller SV vil gi ham sin støtte. Thommessen har tidligere fått kraftig kritikk for jobben han har gjort, og det har vært stilt mistillitsforslag mot ham.

Frp klar i morgen

Jon Helgheim i Buskerud Frp sier at partiet vil ha dette klart i løpet av morgendagen.