Marthinsen, som kommer fra Sløvika i Jevnaker, var ikke til stede da Ap-ledelsen på et møte i januar bestemte seg for å gå for valgløftet om å øke skattene med inntil 15 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Aps nestleder Trond Giske, som nå er partiets nye finanspolitiske talsperson, var ifølge avisens kilder en av dem som ønsket å tallfeste skatteskjerpelsene.

Verken partileder Jonas Gahr Støre, Giske eller partiets andre nestleder Hadia Tajik ønsker å kommentere saken og viser til at de ikke kommenterer interne møter.

Flere kilder sier at Marthinsen var en innbitt motstander av å tallfeste et nivå på skatteskjerpelsene. Hun skal blant annet ha argumentert for at det ikke gir noen mening å tallfeste 15 milliarder, løsrevet fra hvordan økonomien faktisk ville utvikle seg i kommende år.

– Det viktige for meg er retningen i Arbeiderpartiets finanspolitikk. Jeg følte vi hadde bygget opp noe bra i denne perioden, et fagmiljø som fungerte, som jeg nå ser at forsvinner, sa Marthinsen i et portrettintervju med DN Magasinet i helgen.

(©NTB)