Utsetter eiendomsskatt

Rådmann May-Britt Nordli i Jevnaker kommune.

Rådmann May-Britt Nordli i Jevnaker kommune. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Jevnaker-politikerne fikk en nyhet som vil glede mange av Jevnakers huseiere, men som er et tilbakeslag for kommunekassa.

DEL

Nå viser det seg nemlig at man ikke rekker å innføre eiendomsskatt i 2014. Det vil først kunne gjennomføres til neste år. Dermed vil hus- og eiendomseierne slippe unna den omstridte eiendomsskatten i år, men for 2015 er det ingen bønn.

Rådmann May-Britt Nordli informerte politikerne i formannskapet om dette tirsdag.

Årsaken er at takseringen av eiendommene tar lenger tid enn planlagt. Det er blant annet fritidshus, næringseiendommer, verker og bruk som må takseres.

- Det er flere eiendommer som må takseres enn vi trodde. Takseringen er blitt mer omfattende enn det vi forutså. For å få til den takseringen er vi nødt til å ha inn eksterne takstfolk. Det viser seg at ingen seriøse takstfirmaer vil ta på seg det oppdraget på så kort tid som vi har. De mener det er for dårlig tid og blir for useriøst. Når vi ikke kan få fagfolk til å gjøre jobben har vi ikke noe annet valg enn å utsette, sier hun.

Det er et krav at regningene må sendes ut innen 1. juli i år for at kommunen skal kunne kreve inn eiendomsskatt for dette året.

Nordli viser også til at ingen kommuner som hun kjenner til har hatt så kort tid på seg som Jevnaker til å innføre eiendomsskatt. Hun mener det ikke var lett å forutse dette forholdet.

Jevnaker kommune har beregnet at de skulle ta inn cirka tre millioner kroner i skatten i år. De pengene får man ikke inn.

Rådmannen mister likevel ikke nattesøvnen av den grunn.

- Det viser seg etter regnskapsårets slutt at vi har noe mer penger disponibelt enn det vi visste i desember. Jeg kan ikke love at dette går butt i butt, men det skal ikke få noen dramatiske konsekvenser i hvert fall, sier Nordli.

Bård Brørby (SV) er bekymret for pengene som uteblir og mener situasjonen er uheldig.

Ordfører Hilde Brørby Fivelsdal (Ap) er enig i at det er uheldig, men understreker at man ikke har noe valg.

Artikkeltags