Krever fortsatt at Utsikten må vurderes

Utstranda Vel vil ikke ha minnested på Utøya-kaia, og fortsetter å kjempe for at Utsikten skal bli valgt.

Utstranda Vel vil ikke ha minnested på Utøya-kaia, og fortsetter å kjempe for at Utsikten skal bli valgt. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Utstranda Vel gir seg ikke, og venter på at ministeren skal svare på invitasjonen han har fått til befaring på Utsikten.

DEL

Torsdag sa kommunalminister Jan Tore Sanner: – Jeg ser ingen hensikt i å utrede noe som ikke vil bli realisert.

Han viste da til Utsikten, som er stedet der Utstranda Vel mener minnesmerket bør plasseres.

LES OGSÅ: Chaffey: – Vi har ikke bestemt oss for minnested

Gir seg ikke

Men velforeningen opprettholder kravet sitt om at Utsikten må vurderes på lik linje med AUF og Støttegruppens forslag om Utøyakaia.

–  Det er fornuftig også å utrede Utsikten som de aller fleste lokalt mener er den beste plasseringen. Ordfører Berger oppfordret også statsråd Sanner til å få utredet Utsikten i møte i februar, skriver velforeningen i pressemeldingen. Og legger til at en invitasjon fra velforeningen fortsatt er ubesvart fra ministeren.

– Utsikten tilfredsstiller alle kravene relatert til et nasjonalt minnested og er en plassering vi alle bør kunne enes om, skriver velforeningen i pressemeldingen.

Vurderer søksmål

– Hvis Statsråd Sanner beslutter Utøyakaia omfattes ikke det valget av en statlig plan. Staten må da først bestemme seg for hva de ønsker å bygge, deretter, i tråd med plan- og bygningsloven, søke omregulering og byggetillatelse med Hole kommune som saksbehandler. Først når resultatet av søknadsprosessen foreligger, og om staten da har fått byggetillatelse, er det tid for å ta stilling til et søksmål relatert til naboloven §2. Det er flere naboer som tydelig har signalisert at de vil gå til søksmål mot en plassering på Utøyakaia. Dette signalet ble formidlet Statsråd Sanner allerede i møte i februar, skriver velforeningen.

Artikkeltags