NRK fikk filme i naturreservat - ombestemte seg

HURUMÅSEN: Fylkesmannen mente at filmingen ikke ville stride imot vernevedtaket for naturreservatet i Hurumåsen/Burudåsen. Men nå blir den altså ikke noe av.

HURUMÅSEN: Fylkesmannen mente at filmingen ikke ville stride imot vernevedtaket for naturreservatet i Hurumåsen/Burudåsen. Men nå blir den altså ikke noe av. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

NRK har avlyst den planlagte filmingen i Hurumåsen/Burudåsen naturreservat.

DEL

NRK gjør som kjent opptak til en kommende dramaserie om terrorangrepene 22. juli. Ordfører Per R. Berger (H) har reagert på at kommunen ikke ble varslet på forhånd om opptakene.

Tidligere i måneden søkte NRK om å få gjøre filmopptak i Hurumåsen/Burudåsen naturreservat. Men statskanalen har ombestemt seg; den vil heller filme et annet sted.

Scenene som skulle spilles inn var av et par som var på hyttetur i Nordre Loreåsen. Hun hørte på radioen at det hadde vært et stort smell i Oslo. Senere kom det inn meldinger om smell på Utøya.

Kona skulle løpe inn i skogen for å fortelle mannen, som er etterforsker, om det hun hadde hørt. Han drev med vedhogging.

NRK skulle selv ta med stammer til vedhoggingen. Utstyrsbiler skulle kjøres opp Hurumåsveien, og parkeres på en grusvei rett innenfor reservatgrensen.

Fylkesmannen i Buskerud mente at TV-opptakene ikke ville påvirke verneverdiene nevneverdig og ga tillatelse, selv om naturreservatet ikke har unntaksbestemmelser for filmopptak.

Artikkeltags