Støre: – Lyset på Utøya trumfer det mørke nettet

UTØYA:
Ap leder Jonas Gahr Støre  talte til mange hundre AUF-ere på Utøya. Han var blant annet kritiskt til Donald Trump og Frps Per Sandberg.

UTØYA: Ap leder Jonas Gahr Støre talte til mange hundre AUF-ere på Utøya. Han var blant annet kritiskt til Donald Trump og Frps Per Sandberg. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Arbeiderbevegelsen legger seg ikke ned og sturer og er et offer, lover Ap-leder Jonas Gahr Støre.

DEL

Han ble tatt imot med taktfaste Jonas-rop da han talte til AUFs sommerleir på Utøya fredag. Leiren åpnet onsdag og varer fram til søndag.

– Det dere gjør, ved å være tusen mennesker på AUF-leir, det er å si: Vi har vunnet! sa Støre. I talen kom han naturligvis inn på angrepet 22. juli, men også nederlaget i valget i fjor.

Han la også fram en oppskrift på hvordan Arbeiderpartiet skal komme tilbake:

– Ap kommer tilbake

– Arbeiderpartiet må snakke om saker som angår folk i hverdagen, sa han, og understreket at sakene partiet skal jobbe for må være forankret i grunnverdiene: Frihet, likhet og solidaritet.

– Og ha større ambisjoner. Sosialdemokratiet trengs mer enn noen gang, sa Støre.

LES OGSÅ: – Utøya er sommerens vakreste eventyr!

Han oppfordret AUF-erne til å huske på internasjonal solidaritet, og advarte mot en internasjonal utvikling med land som lukker seg og ledere som vil sette sine egne land først.

Kritisk til Trump

Spesielt viste han til USAs president Donald Trump.

– I USA har vi en president som mener uforutsigbarhet er en god strategi i næringslivet og da må det være det i internasjonal politikk, påpekte han.

LES OGSÅ: AUF-lederen åpnet sommerleir på Utøya: Dette var budskapet til de unge

Støre avviser argumentet om å se bort fra Trumps tvitring og heller se hva han gjør: – Det å tvitre er også noe du gjør som president, konstaterer han.

Han viser spesielt til omtalen av mediene som folkefiender, og mener det legitimerer angrep på journalister andre steder i verden.

Spark til Frp-Sandberg

Ap-lederen kom også med spark til fiskeriminister Per Sandbergs (Frp) ferie i Iran og statsminister Erna Solbergs håndtering av saken

– Det fins land der islamisme er styresett. La meg si det sånn: Reiser man til slike land bør man ikke ha med mobiltelefon. Eller som Solberg ville sagt: Jeg ville ikke brukt akkurat den mobiltelefonen.

(©NTB)

Artikkeltags