AUF tar tilbake Utøya: – Nå er sommerleiren som den skal være

Ragnhild Lilleeng og Marit Krogvold Eriksen synes det er flott at AUFs sommerleir nå er tilbake på Utøya. De gleder seg til politiske diskusjoner og fotballkamper. Leiren avsluttes søndag.

Ragnhild Lilleeng og Marit Krogvold Eriksen synes det er flott at AUFs sommerleir nå er tilbake på Utøya. De gleder seg til politiske diskusjoner og fotballkamper. Leiren avsluttes søndag. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

For AUF-erne Ragnhild Lilleeng og Marit Krogvold Eriksen er både det sosiale og det politiske viktig på årets sommerleir.

DEL

Krogvold Eriksen fra Jevnaker mener sommerleiren nå er som den skal være. Tilbake på Utøya og med blanding av politikk, sosiale aktiviteter og fotballturnering.

Sammensveiset

– Det er veldig gøy å være her, og hyggelig å ha med så mange medlemmer, sier Krogvold Eriksen. Det er med cirka ti deltakere fra Hadeland og 15 stykker fra Ringerike og Hole.

De synes det er bra at mange nye medlemmer er med og mener sommerleiren gjør dem til en sammensveiset gruppe.

– Jeg synes fotballturneringen er moro. Vi slo Troms i første kampen og vi skal vinne alt, sier en selvsikker Lilleeng som er leder for Ringerike og Hole AUF.

Buskerudgjengen er også godt i gang med volleyballturneringen hvor de slo laget fra Møre/Sogn. Det idrettslige betyr også mye på Utøya. De ser også fram til det politiske innholdet i helgen.

– Jeg gleder meg til å møte Gro og Jonas Gahr Støre, sier Lilleeng.

Internasjonal politikk

– Jeg synes det er bra at det er et internasjonalt fokus i år. Vi kan ikke bare tenke på oss selv, men også se på hvordan det er ellers i verden, sier Krogvold Eriksen.

De to har vært på sommerleir på Gulsrud før, men ikke på leir på Utøya, men de er veldig glade for at AUF nå har tatt Utøya tilbake.

Hjem til Utøya

Det var en spesiell og fin stemning på Utøya da leiren ble offisielt åpnet av AUF-leder Mani Hussaini som var glad for å komme hjem til Utøya.

Han kom også inn på den triste historien Utøya alltid vil bli forbundet med etter terrorangrepet 22. juli 2011 da 69 mennesker ble drept, men han så også framover da han brukte blomstermetaforen.

– Noen av de vakreste er borte. Mange vokser fortsatt. De fleste har ennå ikke blitt sådd. Jeg gleder meg til fortsettelsen.

  Gro Harlem Brundtland syntes det var fint og vemodig å komme til Utøya i dag og er svært glad for at sommerleiren er tilbake på Utøya.

LES OGSÅ: AUF-leder Mani Hussaini: – Vi er ingen dessertgenerasjon 

Artikkeltags