Oppfordrer til boikott av Netflix på grunn av 22. juli-film

BLIR FILM: Paul Greengrass' kommende film om terrorangrepet på Utøya skal produseres av strømmegiganten Netflix.

BLIR FILM: Paul Greengrass' kommende film om terrorangrepet på Utøya skal produseres av strømmegiganten Netflix. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Vegard Løkken har startet underskriftskampanjen «Nei til film om Anders Behring Breivik!».

DEL

Det er den britiske regissøren Paul Greengrass som står bak blant annet filmene om agenten Jason Bourne som skal spille inn filmen om 22. juli.

– Nå har vi brukt mangfoldige millioner skattekroner på den tosken allerede. Det er altfor tidlig å lage film om ham, det er fortsatt ferske sår. Dette vil ramme hardt ut over dem som var involvert og de som sto rundt, sier Vegard Løkken til VG.no.

Løkken har startet underskriftskampanjen på nettsiden underskrift.no, og så langt har de fått inn over 14.000 underskrifter og den har 34.000 delinger til Facebook.

Han sier videre til VG at han har ingen forhåpninger om å klare å stoppe en stor Hollywood-produksjon, men sier han har håp om at filmen kan i hvert fall holdes igjen et par år. Og han oppfordrer til boikott av strømmetjenesten Netflix, som produserer filmen.

– Det synes jeg absolutt. Folk bør velge andre strømmetjenester. Det er på plass at folk sier sin mening, det er bra hvis de taper abonnenter.

LES OGSÅ: Stoltenberg positiv til film om 22. juli

Musiker Terje Johannessen som mistet sin datter på Utøya reagerer på at filmen spilles inn på Håøya like ved Nøtterøy, dette var datterens favoritt-sommerperle, sier han i et intervju med Tønsbergs Blad (+).

LES OGSÅ: Norsk skuespiller får hovedrollen i amerikansk Utøya-film

Artikkeltags