– Ingen skolelinjer skal legges ned

Fylkespolitiker Anne Sandum (Ap) forsikrer om at musikklinja, idrettslinja og medier og kommunikasjon skal bestå.

Fylkespolitiker Anne Sandum (Ap) forsikrer om at musikklinja, idrettslinja og medier og kommunikasjon skal bestå. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Anne Sandum (Ap) og Fylkesutvalget forkastet også strategiplanen for videregående utdanning som kunne ført til nedleggelse av musikklinja.

DEL

Jeg kan forsikre om at musikklinja, idrettslinja og medier og kommunikasjonslinja ved de videregående skolene i Hønefoss skal bestå, sier Sandum.

Dagens struktur

Onsdag avviste et enstemmig fylkesutvalg strategiplanen og forsikrer om at linjetilbudene er berget, med et mulig unntak for en naturbrukslinje i Hallingdal.

– Vi skal beholde dagens struktur, og det er viktig for å skape ro for elever og ansatte ved disse linjene. Det går også fort til det er en ny søkerunde og nye elever skal søke om skoleplass. Da skal elevene slippe å være usikre på om linjene opprettholdes. Dagens struktur skal beholdes, sier Anne Sandum.

Det var et enstemmig fylkesutvalg (tilsvarende formannskap) som vedtok det samme som Hovedutvalg for utdanningssektoren. Sandum forsikrer om at Fylkestinget kommer til å vedta det samme den 15. desember.

Finner penger

– Men Fylkesrådmannen har jo vist til at det må spares mye penger på grunn av fylkeskommunens vanskelige økonomi neste år. Har dere penger til alt dette?

Ja, pengene finnes. Flertallspartiene (Ap, Sp, SV, MDG og V) har bestemt at det ikke skal kuttes i linjetilbud, vikarbudsjett eller alternativ undervisning. Det får vi til, men totalpakka må jeg få lov å komme tilbake til, sier Sandum.

Fylkesutvalget behandlet også budsjettet onsdag, men har ikke kommet med noe alternativt forslag, fordi politikerne trenger lengre tid til å få totalpakka på plass, men forsikringen om at utdanning skal skjermes ligger fast, sier Sandum.

15. desember behandler Fylkestinget budsjettet. Da skal det også prioriteres hvilke investeringer som skal gjøres i skolebygg neste år.

Artikkeltags