Gå til sidens hovedinnhold

Robothund for blinde var årets mest innovative idé

Artikkelen er over 4 år gammel

Årets vinner i kategorien Mest Innovative produkt, og dermed vinner av årets Innovation Camp, ble New Sight EB fra Haugsbygd ungdomsskole.

Onsdag 8. februar var nesten 80 elever fra hele Buskerud samlet til finale i Innovation Camp i Drammen. Innovation Camp er en idékonkurranse for 9. trinn, arrangert for 13. år på rad av Ungt Entreprenørskap Buskerud.

Jublet for lokal seier

Elevbedriften New Sight fra Haugsbygd ungdomsskole stakk av med hovedpremien for Mest innovative idé, for sin idé om en robot som fungerer som en elektronisk førerhund for blinde.

– Vi synes det var en veldig fin avslutning på hele opplevelsen med å være i Innovation Camp. Vi har lært mye om idéutvikling og hvordan vi skal utvikle et produkt fra idé til der vi er i dag, sa en veldig overrasket og glad vinner, Annie Bråten, leder i New Sight EB.

Haugsbygd ungdomsskole stakk dermed av med hovedpremien på 3.000 kroner, som ble sponset av NHO Buskerud.

Juryen begrunner avgjørelsen slik:  Gruppen har dekket et klart og tydelig behov slik at de blinde får en følelse av å se. De tar i bruk og setter sammen eksisterende teknologi på en ny måte. De utvikler ny teknologi – softwaren som kombinerer bilder som omsetter til lyd: fra bilder til andre sanseinntrykk.

Juryen bestod av Tore Kristoffersen, Kongstanken (Juryleder), Lisbeth Torkildsen, Etablererveiledningen, Næringsforeningen i Drammensregionen, Ola Svartberg, Nofas, Sonja Bordewich, Innovasjonsløft Ringerike kommune og Victoria Øverland, AUF Buskerud og Drammen bystyre.

Flere skoler fikk utmerkelser onsdag:

  • Prisen for Beste stand gikk til Safe Plugs EB fra Veiavangen Ungdomsskole
  • Prisen for Beste presentasjon på stand ble vunnet av Numeboka EB fra Veggli skole
  • Prisen for Beste elevbedrift Grønt og genialt ble vunnet av EB Open Sesam med ideen Comfy tech fra Galterud skole
  • Prisen for beste design gikk til studentene Ida Charlotte Børrestad Eriksen og Camilla Skøien ved Visuell kommunikasjon, HSN, som hadde designet reklamemateriellet til gruppen fra Spikkestad ungdomsskole med ideen Swimcap

Innovasjon forandrer verden

Inneværende skoleår har nesten 1700 elever deltatt i de innledende skolerundene. Med fokus på teknologi, design, redesign, kulturelt eller sosialt entreprenørskap har elevene jobbet i kreative prosesser for å finne fram til innovative ideer som kan løse utfordringer i lokalsamfunnet. I tillegg har noen elever jobbet med problemstillinger rundt miljø og reduksjon av forbruk som en del av prosjektet «Grønt og genialt».

De beste elevgruppene fra hver skole har dannet elevbedrifter rundt sin idé og deltatt i mellomrunder i Drammen og Hønefoss. 19 elevbedrifter gikk videre fra mellomrundene til finalen. I forkant av finalen har elevene vært på Design Workshop med studenter fra Visuell Kommunikasjon ved Høgskolen i Sørøst-Norge, som har hjulpet bedriftene med å utforme logo og profilmateriell. Elevene har også jobbet med å videreutvikle ideene sine og bygge stand der de presenterer produktene sine på en best mulig måte under finalen.

Hanne Lisa Matt, leder av hovedutvalget for Miljø, innovasjon og næring i Buskerud fylkeskommune klippet snoren ved åpningen av messa:

– Innovasjon og entreprenørskap er det som forandrer verden og som frembringer morgendagens løsninger og gjør dagens bedre. Hver og en av dere som er tilstede i dag gjør en forskjell. Dette er viktig for nærings- og samfunnsutvikling i Buskerud!

LES OGSÅ: Kan Hov-elevenes datamaskin uten skjerm gå helt til topps?

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.