Gå til sidens hovedinnhold

Ulvetispe skutt i Hedmark

Artikkelen er over 2 år gammel

Ei ulvetispe ble mandag morgen felt i Hedmark.

Det skriver Arbeidets Rett.

Obersvasjoner av fellingsmannskapet og Statens naturoppsyn (SNO) gjorde at det i går ble kalt ut store styrker for å felle ulven. Tre hundeførere startet i går kveld ferden nordover fra Fiskevollen ved Sølensjøen i Rendalen, i et forsøk på å presse ulven foran seg til et stort antall utposterte mannskaper lenger nord i området mellom Søskarven, Haugsetvollen og mot Storlegda.

Taktikken lyktes, og ulven ble i morgentimene mandag felt omtrent nøyaktig der fellingsledelsen og SNO antok at den ville komme. Den ble skutt i Sauskarven i Sølendalen.

– Utrolig godt at det lyktes så bra, men når vi hadde ferske angrep fra i går å gå etter, samt at mannskaper fra hele regionen stilte opp på utkalling i går ettermiddag/kveld, da var sjansene gode, sier fellingsleder Jo Esten Trøan i en kort kommentar på telefon.

Han bekrefter at det er ei tispe, og at det trolig da er den samme tispa som har vært i dette området i lengre tid.

Jerver

Samtidig er det aktivitet og fortsatt angrep i området mellom Gammeldalen og Tolga østfjell lenger nord, så selv om det nå må antas at det ikke er ulv i Sølndalen i Rendalen, må mannskapet fortsatt jobbe på videre med ulveaktiviteten lenger nord.

Det er i tillegg utstedt fellingstillatelse på to jerver i Sølndalen hamnelags område. To jerver ble skutt her den 6. juli, mens en tredje kom unna, men nye observasjoner av to jerver sist fredag gjorde at Fylkesmannen i Hedmark på ny ga tillatelse på uttak av to jerver.

Vedrørende den observerte ulven sør i Alvdal før helga, så er det ikke meldt inn skader/angrep av denne og det er heller ikke gjort noen observasjoner. Det har derfor ikke vært lagt mye ressurs i denne fellingstillatelsen foreløpig, og det avventes før noe iverksettes her.

Forlenget fellingstillatelse på Hadeland

Det har også vært ei ulvetispe som har slått til mot lokal sau i grenseområdene mellom Jevnaker og Ringerike. Den svenske ulven kan ha tatt nærmere 50 sauer, men nå har det vært stille siden begynnelsen av juli.

Fylkesmannen i Oppland forlenget før helgen skadefellingstillatelsen på denne ulven til 3. august. Det er stilt til disposjon en ramme på 8.000 kroner for deltakelse under fellingsforsøket. 3.000 kroner til dekning av dokumenterte utgifter kan komme i tillegg.

Kommentarer til denne saken