Jegerne har avsluttet for i dag – uten resultat

Dette bildet av ulven er tatt på øståsen i Gran av fellingslagets eget viltkamera i juni.

Dette bildet av ulven er tatt på øståsen i Gran av fellingslagets eget viltkamera i juni.

Av og
Artikkelen er over 2 år gammel

Jaktlaget har avsluttet dagens fellingsforsøk uten vellykket resultat.

DEL

Ulvejakta er nå avsluttet for i dag. Tirsdag morgen var 15 mann og hundeekvipasje på jakt etter ulven i området ved Akershusgrensa. Det var et ferskt bilde tatt av ulven fra et viltkamera på morgenen tirsdag som utløste jakta.

Mistet sporet

Jaktlaget kom raskt ut med 15 mann, og hadde håp om at de hadde klart å ringe inn ulven med poster. De var også på sporet av ulven med en hundeekvipasje. Så skjedde det jegerne fryktet: Det tørket opp, og hundene mistet derfor sporene utpå dagen.

Det var i femtida tirsdag morgen det tikket inn et ferskt bilde av ulven. Nå har jaktlaget avsluttet jakta, men står klare til å rykke ut igjen om nye spor eller observasjoner dukker opp.

Masse viltkameraer

– Vi har masse viltkameraer ute som er satt ut i et system. Dette er det beste verktøyet vi har nå for å kunne komme tett på ulven. Det er helt nødvendig for å kunne jakte effektivt, fortsetter jaktlederen

I løpet av de siste fjorten dagene er det funnet rundt hundre drepte og skadde sauer på Totenåsen.

Med de siste funnene har ulve-problemene flyttet seg fra Gran og over til Totenåsen. Siden de første funnene av drept sau ble gjort i mai, er tapstallene nå oppe i over 280.

Artikkeltags