Ugland ut, Tronrud inn

SOLGT: Ugland-bygningen på Hvervenmoen er solgt.

SOLGT: Ugland-bygningen på Hvervenmoen er solgt. Foto:

Artikkelen er over 8 år gammel
DEL

Selskapet som i 2004 kjøpte Statens kartverks markedsdivisjon, har flyttet all virksomhet til Lysaker. Bedriftens bygning på Hvervenmoen står tom.

Tronrud Holding har kjøpt næringsbygningen for 23 millioner kroner. Ifølge eier Nils Kjetil Tronrud er den kjøpt uten leietakere.

- Planene for bygget er under evaluering. Tronrud Holding vil uansett benytte en del av det til egen drift, opplyser Tronrud.

Nedlagt

Administrerende direktør i Ugland IT Group, Rune Strømmen, forklarer flyttingen med at måten bedriften driver produksjonen på har blitt endret med årene.

- Det var kartproduksjon, trykkeri og lager som krevde mye folk på Hønefoss, men verden forandrer seg stadig, sier han.

Mens kartproduksjonen tidligere var veldig arbeidsintensiv, foregår den nå i stor grad med computere. Det ga nedbemanning på Hvervenmoen.

- Senere så vi at det i dagens marked gir liten mening å drive eget trykkeri. Derfor ble det nedlagt og trykketjenestene kjøpt eksternt, sier Strømmen.

Håndfull igjen

Og som ikke det var nok så bedriften seg også bedre tjent med å kjøpe lagerplass eksternt, og dermed hadde den heller ikke behov for lageret på moen.

- Da satt vi igjen med en håndfull mennesker som jobbet hovedsakelig med salg, og vi valgte å samordne aktivitetene på Lysaker, sier han.

Hovedkontoret er der. Ved etableringen jobbet rundt 20 ansatte på Ringerike, og direktøren har hørt at om lag 40 personer bemannet avdelingskontoret på det meste. Flere av de ansatte har ifølge ham blitt med til Lysaker.

Ugland IT Group leide bygningen; den var eid av selskapet Ugland Estates.

Artikkeltags