Gå til sidens hovedinnhold

Kjæresteparet fikk 44 seksere da Tyrifjord-elevene leverte tidenes resultater

Artikkelen er over 3 år gammel

Kjæresteparet Karina og Kristoffer fikk til sammen 44 seksere på vitnemålet. Men de var langt fra alene om å få gode karakterer på Tyrifjord videregående skole.

Da elevene var samlet til utdeling av vitnemål sist søndag, var det en svært fornøyd assisterende rektor, Raimo Hansen, som var på plass.

– Elevene har oppnådd tidenes beste resultat, fortalte han og smilte fornøyd.

Ifølge en pressemelding fra Tyrifjord videregående skole er årets avgangselever det beste kullet på 20 år, så langt tilbake som skolen har resultater i datasystemet.

14 fikk flere enn 10 seksere

Trygve Andersen, leder i skolestyret, peker på at svært mange presterte uvanlig godt ved skolen denne gangen.

– I årets kull har vi 14 elever som har flere enn 10 seksere på vitnemålet. Disse 14 elevene hadde til sammen 238 seksere. Det er et gjennomsnitt på 17 seksere per vitnemål. Det er veldig spesielt, sier styrelederen.

Kristoffer Thunem fra Sandnes er den av elevene som gjorde det aller best, med et karaktersnitt på 5,91. Han ser lettere brydd ut når han får spørsmål om hvor mange femmere han fikk på vitnemålet. Svaret er to. De 22 andre karakterene er de høyeste som gis.

– Jeg har vært heldig å gå i en klasse med mange elever som har hatt ekstremt høye karakterer, forklarer Thunem. Det har gjort at vi har pushet hverandre og det ble et veldig godt læringsmiljø. Men mest av alt har vi hatt det gøy sammen, bedyrer avgangseleven.

Med et slikt resultat skulle man tro at han ikke hadde tid til stort annet enn å gjøre lekser, men det er feil. Thunem har vært aktivt med i både fotball og volleyball. Dessuten spiller han gitar i et band.

Til høsten er han på plass i Bergen for å utdanne seg til lærer. Det lover godt for framtidige elever.

LES OGSÅ: Maria (16) har 16 av 16 mulige seksere: – Hemmeligheten er Netflix

Gode også på eksamen

Forrige gang Tyrifjord videregående skole hadde et ekstraordinært avgangskull var i 2010. Den gangen var det 11 elever med flere enn 10 seksere på vitnemålet.

Noen vil kanskje tenke at lærere ved Tyrifjord videregående skole er ekstra villige til å gi høye karakterer.

– Nei, vi har ingen grunn til å tro det, siden slike ekstraordinært gode resultater forekommer nokså sjeldent. Dessuten ser vi at også eksamenskarakterene, satt av eksterne sensorer, er spesielt høye på disse elevene, forklarer Andersen ifølge pressemeldingen fra skolen.

LES OGSÅ: Viktoria, Solveig, Hilde og Tamila fikk seksere i bøtter og spann

Berger ønsker seg elevene tilbake

Ordfører Per R. Berger i Hole kommune forsikret avgangselevene om at han ønsket de kloke hodene tilbake til kommunen etter at de hadde fullført sin yrkesutdanning.

– Det er viktig for dere å få en god start i arbeidslivet, og vi vil ha bruk for både lærere, folk i helse og omsorgstjenester, ingeniører og jurister, sa Berger.

I sin hilsen til avgangselevene minnet han dem om hvor viktig det er å bevisst oppsøke stillheten i en tid der vi hele tiden er omgitt av sterke inntrykk.

– Bruk stillheten til å tenke over hva dere vil med livet, oppfordret ordføreren.

Av årets kull avgangselever var omkring 50 prosent dagelever fra det lokale distriktet, mens resten av elevene bodde i skolens internat, og kom fra mange deler av landet.

Tyrifjord videregående skole er en privatskole eid og drevet av Syvendedags Adventistkirken i Norge.

Kommentarer til denne saken