Tjuvstartet TV-aksjonen

Linda Camilla Strømsod i Viken skog og Sten Magnus ringer rundt i dag.

Linda Camilla Strømsod i Viken skog og Sten Magnus ringer rundt i dag. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Søndag er den store TV-aksjon-dagen, men i dag tjuvstarter lokalt næringsliv.

DEL

Ringerike utvikling, Viken skog og Ringerike næringsforening arrangerer nå en solid ringedugnad.

Rundt 20 personer ringer akkurat nå rundt til lokale virksomheter.

– Aksjonen har utviklet seg fra nærmest ingenting for tre år tilbake. Siden har vi gradvis løftet oss på listene. I fjor hadde vi fylkets beste aksjon. Vi samlet inn flest midler totalt, og hadde flest antall givere. Vi hadde med andre ord fylkets mest engasjerte og rause næringsliv. Det er vi utrolig stolte av, sier Jørgen Moe, daglig leder i Ringerike utvikling.

I fjor ble det ringt inn 341.000 kroner. Da gikk inntektene til Kirkens nødhjelp og deres arbeid med å skaffe rent vann til over en million mennesker.

Hole Høyre er solid til stede: Jan Egil Lyng (fra venstre), Elisabeth Klever og Per R. Berger.

Hole Høyre er solid til stede: Jan Egil Lyng (fra venstre), Elisabeth Klever og Per R. Berger. Foto:

I år er det Regnskogfondet som er mottaker. Midlene fra årets TV-aksjon skal brukes til å beskytte store områder i fem forskjellige land.

Lokale politikere, kjendiser, studenter og næringslivsledere er akkurat nå samlet i Viken skogs lokaler på Hvervenmoen for å ringe til en bedrift nær deg. Moe anslår at de vil fortsette å ringe til rundt klokken halv tre.

– Vi i Viken skog setter pris på denne muligheten til å skape bevissthet og kunnskap om verdiene i skogen, både den norske og regnskogen. Vi takket derfor ja med en gang vi ble forspurt om å være vertskap for den lokale ringedugnaden til lokalt næringsliv i regionen. Vi har også stilt vår kompetanse innen skogforvaltning til rådighet. Skog er rett og slett genialt, sier Linda Camilla Strømsod, kommunikasjonsleder i Viken skog.

Dugnaden er også tilstede på torsdagens Ringerikskonferanse.

LES OGSÅ: Unge ringerikinger brenner for TV-aksjonen

Artikkeltags