Ringerike har et rikt og aktivt hestemiljø. I Åsa får barn og unge oppleve nærkontakt med vennligsinnede nordlands/lyngshester, et tilbud som er et alternativ til de vanlige rideskolene.

På hestens premisser

Her lærer ungdom hva det vil si å holde på med hest på hestens premisser.

- Hest er kult, sier ungdommene som er med på kurset «Ung med hest»

- Hester er normalt vennlige dyr, men de er store og tunge, og kan få en voldsom fart hvis de blir skremt, sier Stine Larsen.

Hun har drevet med hester i 20 år. Med tiden har hennes interesse blitt spesielt rettet mot hvordan hestene påvirker menneskene rundt seg og hvordan mennesker påvirker hestene.

Økt sikkerhet

Gjennom sitt nystartede firma, «hest og harmoni», tar hun sikte på å formidle denne kunnskapen videre til hesteinteressert ungdom.

Ungdommene på kurset lærer om hestens helse, stell og kommunikasjonsmetoder og om hvordan de skal håndtere og stelle hesten for å øke sikkerheten og trivselen hos begge.

Hos «hest og harmoni» trener man hestene mest fra bakken, men også fra salen, så det er også mulig med en rolig ridetur.

Arrangerer leir

I løpet av sommeren vil «hest og harmoni» også arrangere aktivitetsleir for ungdom der kunnskap om hest vil kunne videreutvikles på hestens premisser.

Kursene holdes på Løkkene i Åsa, i landlige, rolige omgivelser fritt for støy og mas.