Treningspark begeistrer

Kai Sindre Gunderhuset fra Facebook-gruppa «Utendørs treningspark i Hønefoss» med arealplanlegger Ingeborg Faller fra Ringerike kommune, Tone Reneflot Thoresen fra Ringerike Utvikling og Linda Moholdt Nordgården fra Ringerike Næringsforum i Søndre park.

Kai Sindre Gunderhuset fra Facebook-gruppa «Utendørs treningspark i Hønefoss» med arealplanlegger Ingeborg Faller fra Ringerike kommune, Tone Reneflot Thoresen fra Ringerike Utvikling og Linda Moholdt Nordgården fra Ringerike Næringsforum i Søndre park. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Politikerne sa ja og Kreftforeningen har gitt 100.000 kroner til den kommende treningsparken sentralt i Hønefoss.

DEL

Dermed er realiseringen av en treningspark i Søndre park og på Livbanen i sentrum av Hønefoss kommet et godt stykke på vei til å kunne være klar til bruk i begynnelsen av neste sommer.

Politikerne i Formannskapet i Ringerike har sagt ja til å bygge treningsparken, som ikke vil koste ett kommunalt øre.

Gangavstand

Kreftforeningen er så begeistret for planene at de bevilget 1/5-del av beløpet de til sammen har å bevilge:

«Det er flott at sentrale aktører i Ringerike samarbeider om å legge til rette for økt fysisk aktivitet i kommunen. I vår vurdering har vi blant annet lagt vekt på at aktivitetsparken gir mulighet for felles aktivitet på tvers av generasjoner», skriver Kreftforeningen, som i sitt tildelingsbrev og trekker fram det positive i at den kommende treningsparken skal etableres sentralt beliggende i sentrum av Hønefoss med gangavstand for de fleste.

Samarbeider

- Vi er superfornøyde med å få så mye penger fra Kreftforeningen, sier Linda Moholdt Nordgården fra Ringerike Næringsforum, som sammen med Ringerike Utvikling, Areal- og byplankontoret i Ringerike kommune og Facebook-gruppa «Utendørs treningspark i Hønefoss», som i skrevende stund følges av 1220 personer, står sammen om å få til at også Hønefoss skal få en utendørs treningspark.

Trenger flere penger

I tillegg til de fastmonterte treningsapparatene- og stativene i Søndre park, er det planlagt at Livbanen skal asfalteres og brukes til aktiviteter som basket og kulespillet Petanque, ved siden av å få til et sjakkspill med brikker som må løftes og bæres.

Med 100.000 kroner fra Kreftforeningen og de 150.000 kronene Ringerike Utvikling har til overs fra byggingen av lekeapparater på Søndre torg, er samarbeidspartnerne kommet snaut halvveis i jobben med å skaffe de 570.000 kronene som treningsparken kommer til å koste.

- Barneløpene gir oss overskuddet sitt og vi starter nå en innsamlingsaksjon hvor private, bedrifter og organisasjoner kan være med på å få til en utendørs treningspark i Hønefoss, sier Tone Reneflot Thoresen i Ringerike Utvikling.

Artikkeltags