Søndag morgen valgte noen å forlate tre små kattunger i hagen til Dyrebeskyttelsen Ringerike. Uten å kontakte Halvorsen.

- De livredde ungene løp rundt i veien og hylte. Heldigvis ble jeg kontaktet av noen snille mennesker som var redde for at kattungene skulle bli påkjørt, sier Halvorsen.

Hun opplyser at kattungene var sultne og fulle av øremidd, noe som også er smittsomt for de andre kattene hos Dyrebeskyttelsen.

- Kattungene har tydeligvis vokst opp hos mennesker, for de er tillitsfulle og glade for hjelp, sier hun.

Nå er de tre krabatene i fosterhjem hos Helene Dahlen Halvorsen i Hønefoss, i påvente av at Dyrebeskyttelsen finner nye eiere til dem.

Smitte

Heidi Halvorsen har ingenting til overs for fremgangsmåten til katteeieren.

- At folk tyr til så desperate metoder at de ikke bare utsetter små uskyldige kattunger for fare, men også selv bryter loven, viser at det fortsatt er mange som ikke er ansvarsfulle eiere og steriliserer kattene sine. I tillegg utsetter de de andre kattene her for smitte, raser hun.

- Er det ikke bedre at kattene ble satt igjen utenfor hos Dyrebeskyttelsen enn om eieren hadde satt dem ut i skogen?

- Mange har spurt meg om det, men det går ikke an å sette igjen kattunger ute uten at de gir beskjed. De kunne løpt ut i skogen uten at jeg hadde fått vite at de hadde vært her. I skogen kunne de blitt tatt av rev, sier hun opprørt.

Hun sier at hun tidligere har opplevd at folk har kommet og spurt henne om hvordan det går med kattungen de etterlot utenfor huset hennes, og da har ikke Halvorsen sett kattungene.

Dyrebeskyttelsen Ringerike har ikke kapasitet til å ta imot flere katter, men forsøker å hjelpe til med alternative løsninger som fosterhjem eller nye eiere i krisesituasjoner.

Lidelser

Nå har hun flere enn 20 katter i losji. De nydelige nøstene er tre av mange katter som har blitt kastet ut hjemmefra i sommer.

- Dyrebeskyttelsen Ringerike ønsker å påpeke viktigheten av at slike mennesker blir tatt for sine ugjerninger og anmeldt. De er med på å gjøre katteproblematikken enda større, de utsetter dyrene for store mulige lidelser og de utsetter andre katter for smitte, understreker Halvorsen.

Hun håper at noen der ute kjenner igjen kattungene og kan gi henne tips om hvem som etterlot dem. Hun vil anmelde saken hvis hun får tips om hvem som satte igjen de tre hjerteknuserne.