- Det var en fantastisk opplevelse, sier Rune Augdahl.

Han brukte tre skudd på å felle dyrene onsdag ettermiddag.

Hadde gitt opp

Han var på Frogsøya ved Helgelandsmoen i Hole sammen med de to andre instruktørene ved Storviltskolen, Hans Jørgen Landstad og Henrik Færden Petersen. Gutta hadde gitt opp å få elg i år.

- Vi har ikke sett elg i hele jakta, til tross for at vi så ni dyr her i løpet av de siste to ukene før jakten startet. Vi tror grunnen er at Statkraft har drevet med sprengningsarbeider her, og at det har skremt dyrene, sier Augdahl.

Ti meter unna

Han satt han på post i tårnet på Frogsøya da han fikk melding fra Landstad og Petersen om at de så elg.

- Først så jeg en halvannetåring foran meg, en okse til venstre og en ku til høyre. Jeg ventet til halvannetåringen var ti meter fra meg, så skjøt jeg. Deretter snudde jeg meg raskt mens jeg ladet og fikk elgoksen og kua også. Det gikk nok ikke mer enn 15-20 sekunder før jeg hadde felt alle tre. For en flaks, sier han begeistret.

To igjen

Augdahl fikk ikke foreviget sine tre bytter selv, for etter 19 dager uten elg i sikte, dro han rett og slett på jakt uten å ta med kameraet. Han hadde jo overhodet ingen grunn til å tro at han skulle få bruk for det siste jaktdagen.

De tre instruktørene håper imidlertid på å få utvidet jakten til 15. november slik at de får felle de to siste dyrene i kvoten sin. Argumentet overfor viltutvalget er at sprengningene på stedet har skremt dyrene vekk.

En time før jaktslutt onsdag var det skutt 47 elg i Hole.