Kvinne fastklemt etter trafikkulykke på E16: Hentet med luftambulanse

LUFTAMBULANSE: En person ble sittende fastklemt i en bil og måtte hentes med luftambulanse etter ulykken på E16 ved Garntangen. Helikopteret landet like bortenfor ulykkesstedet og tok av ved 09-tiden.

LUFTAMBULANSE: En person ble sittende fastklemt i en bil og måtte hentes med luftambulanse etter ulykken på E16 ved Garntangen. Helikopteret landet like bortenfor ulykkesstedet og tok av ved 09-tiden. Foto:

DEL

Tre biler har vært i en trafikkulykke i svingen ved Ramberget, på E16 mellom Garntangen og Kroksund.

En kvinne ble sendt til sykehus i en luftambulanse ved 09-tiden torsdag. Politiet opplyser at kvinnen ble sittende fastklemt i en av bilene og måtte frigjøres.

– Vi holder på med livredning og med å unngå flere skader på stedet, sa Jan Kristian Johnsrud i Sør-Øst politidistrikt kort tid etter hendelsen.

Ukjent omfang

– Kvinnen ble fløyet til Ullevål med ukjent skadeomfang, opplyser etterforskingsleder Bent Engebret Øye i hønefosspolitiet torsdag ettermiddag.

De andre involverte personene har fått behandling på lokal legevakt eller lege, opplyser han.

– Utover det gis ingen ytterligere info, opplyser han.

I fjellveggen

Ifølge politiets operasjonssentral ser ulykken ut til å ha skjedd idet én bil kom over i motsatt kjørefelt. Den møtende bilen forsøkte å svinge unna, traff autovernet og fikk sleng.

– Bilen som forsøkte å svinge unna traff en tredje bil, opplyser politiet.

Én av bilene traff fjellveggen i svingen.

Politiet gjennomførte avhør av de involverte torsdag ettermiddag.

– Vi har dannet oss en foreløpig oversikt over hendelsesforløpet, opplyser Øye, uten å ville gi flere detaljer.

Gjenåpnet vei

Helikopteret landet like bortenfor ulykkesstedet. Veien ble stengt etter ulykken og politiet varslet om omkjøring via Åsaveien ved Sundvollen, mens trafikken ble dirigert.

Like før 09.30 meldte politiet at nødetatene var ferdige og at veien var gjenåpnet i begge retninger.

– Trafikken skal nå gå som normalt. Politiet oppretter sak og etterforsker forholdet, twitrer politiet.

HER: Veien var stengt i forbindelse med ulykken som skjedde i denne svingen mellom Garntangen og Kroksund. Bilene på bildet er ikke involvert i selve ulykken.

HER: Veien var stengt i forbindelse med ulykken som skjedde i denne svingen mellom Garntangen og Kroksund. Bilene på bildet er ikke involvert i selve ulykken. Foto:

Artikkeltags