Gå til sidens hovedinnhold

Mistet datteren i dødsulykke - reagerer på at bru-rapport tar lang tid

Artikkelen er over 3 år gammel

Toril Engebretsen mistet datteren Siri i en dødsulykke ved Ask for 12 år siden. I VG reagerer hun på at det drøyer med tiltak i forbindelse med rekkverk på bruer.

– Dersom de kan spare ett liv, så må det gjøres umiddelbart. Vegvesenet må skaffe seg oversikt og sørge for at politikerne forstår at dette må prioriteres, sier Toril Engebretsen til VG.

Anbefalte gjennomgang

I etterkant av ulykken i 2005 kom det fram at flere forhold spilte inn: Høy fart, en skarp sving, slitte dekk, fersk sjåfør - og et rekkverk som var for kort og feil nedført. Etter denne ulykken anbefalte ulykkesgranskere at hele veinettet i Norge burde gjennomgås for å se på mulige utbedringer av rekkverk.

Ifølge VG er ulykken på Ask en av 33 dødsulykker hvor granskere har kommet til at feil eller mangler på rekkverk på bruer har medvirket til utfallet av ulykkene.

Analysen av disse ulykkene ble presentert i Norsk vegforum i januar 2016. Først 19 måneder senere ble funnene gjort offentlige i en artikkel.

Etterlyser handling

– Etter ulykken konkluderer de med at hele vegnettet burde gjennomgås og utbedres for slike rekkverk. Men hvilken verdi har det å skrive anbefalingen om ingenting skjer? spør Toril Engebretsen i VG-artikkelen.

Etter ulykken i 2005 har foreldrene til de to omkomne ungdommene jobbet for trafikksikkerhet gjennom Siri og Hennings minnefond.

– For mannen min var det viktig å finne en mening i det meningsløse. Å snakke med ungdomsmiljøet her, slik at vi i hvert fall gjør det vi kan for at dette ikke skal skje igjen, sier Engebretsen til VG.

– Dersom vi kan bidra til at én eneste familie slipper den samme sorgen, så er det verdt å jobbe for resten av livet, sier hun.

Kommentarer til denne saken