– Jeg så at semitraileren var på vei rett mot meg, og av ren refleks la meg til siden, klar til å kjøre av veien hvis jeg måtte, forteller Frank Banggren på telefon torsdag.

Nestenulykke

Ved bruk av kamera på dashbordet har han klart å fange en nestenulykke på film. I videoen ser vi at sjåføren av en semitrailer er på vei over i motsatt felt, drar hardt i rattet, og får sleng på kjøretøyet. Med litt mindre hell kunne det gått virkelig galt.

– Det var bare snakk om tideler. Jeg vet ikke hva som skjedde, men trolig har sjåføren kommet litt ut av veien og forsøkt å legge seg inn igjen.

LES OGSÅ: Ser for seg førerløse busser fra Sokna til Norefjell i 2035

Tidelene var dermed på deres side. For hadde Banggren vært litt tidligere ute, kunne «nesten» blitt noe ganske annet.

Han ringte det lokale politiet, men det skal ikke ha blitt søkt etter sjåføren.

LES OGSÅ: (+) Frank «Rotor» ba sjefen ryke og reise

Sovnet bak rattet

Det er ikke første gangen Banggren har opplevd slike hendelser, kjøreglad som han er.

– Dette skjedde i Narvik, jeg var på vei inn i en venstresving, da jeg ser en personbil som kommer over i motgående felt, på vei mot meg. Jeg får lagt meg helt inn mot autovernet, og i øyekroken ser jeg ei dame som ligger med hodet på rattet, forteller han.

LES OGSÅ: Ekte entusiast

– Bilen går inn i autovernet, sklir langs det, og plutselig retter bilen seg opp. Trolig våknet hun av smellet.

– Det er har vært nære ved flere ganger, oftest i Nord-Norge hvor det er mye trailertrafikk, sier Banggren avslutningsvis.

Frank "Rotor" Banggren filmet og tok bilder av torsdagens uvær.

SE OGSÅ:

– Kan de ikke få satt på et plogskjær da, på disse flyvende "traktorene" sine, og gjøre litt nytte for seg når de først driver med sånn "bakkekjøring", sier Frank Banggren, som filmet denne lavtflygingen.

SE OGSÅ: