Veivesenet vil stoppe ulovlige trafikkskoler

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nye regler skal strupe inntektsmulighetene for dem som driver ulovlig føreropplæring.

DEL

– Vi vil ha slutt på at kyniske bakmenn og ulovlige trafikkskoler utnytter den praktiske førerprøven som inntektskilde, sier Jon Molnes, som leder Krimseksjonen i Vegdirektoratet.

– Dette er aktører som kun er ute etter raske penger og som utnytter ungdom uten tanke på konsekvensene, hevder han i en pressemelding fra veivesenet.

Lovverket skal nå sørge for at de ikke lenger kan bruke bilene sine ved den praktiske førerprøven. Veimyndighetene krever at bilen er knyttet til godkjent skole.

– Dersom de likevel stiller med bil som har godkjenning, blir det enkelt å avdekke forholdet mellom slike aktører og godkjente skoler, sier Molnes.

Mangler grunnleggende kunnskap

Han mener at ulovlige trafikkskoler driver en form for føreropplæring kamuflert som øvelseskjøring, og at de deretter framstiller ukyndige kandidater til praktisk prøve.

– De utsetter både eleven, andre trafikanter og sensoren for trafikkfare. Elevene utnyttes i en jakt på raske penger, og ender ofte med å betale dobbelt for å få førerkortet, sier Molnes.

Som tidligere skal vognkortet bekrefte at kjøretøyet er godkjent som førerprøvevogn eller lærevogn. Nå skal vognkortet også vise hvilken kjøreskole som disponerer kjøretøyet.

Dobbelt pedalsett fortsatt lovlig

Vegdirektoratet vil likevel ikke forby privat bruk av doble pedalsett. Viktigheten av mengdetrening framheves blant annet.

Kjøretøy som ikke er knyttet til godkjent trafikkskole er nå forbudt å bruke til betalt opplæring og førerprøve.

Artikkeltags