Kjør forsiktig i dag

Artikkelen er over 2 år gammel

Det ligger an til vanskelige kjøreforhold i dag. Ett klart råd gjelder: kjør etter forholdene.

DEL

Snøen faller ned over distriktet i morgentimene tirsdag, og det vil fortsette utover formiddagen. Temperaturer rundt null kan gi glatte veier og politiet flere steder i landet har gått ut og advart bilister.

I Ringeriksregionen har det så langt gått bra.

Politiet opplyste ved 06.40-tiden at de ikke har fått varsler om trafikkulykker eller problemer i trafikken i løpet av natta.

Samtidig er det mange som skal til og fra jobb utover morgentimene i dag og problemer kan oppstå.

Veitrafikksentralen opplyser i 09-tiden at det ikke er meldt om spesielle problemer verken på E16 gjennom Hole og Ringerike eller på riksvei 7.

– Men folk må kjøre forsiktig. Det er et ganske betydelig snøfall, men i Ringeriksregionen har vi ikke merket spesielle problemer. Det er verre andre steder, sier Inge Bjørnerud, operatør ved Veitrafikksentralen.

Mandag var en kaosdag i trafikken med en semitrailer som kjørte ut i Paddevika, nær Garntangen på E16 i Hole, og en bil som kjørte ut ved Garntangen.

Det var lange køer over Sollihøgda, blant annet fordi vogntog fikk problemer i de bratte bakkene og politiet oppfordret bilister til å unngå å kjøre denne veien, hvis mulig.

Hos bergingsselskapet Auto-Assistanse AS kan Håvard Brager fortelle om en travel natt.

– Vi har hatt tre mann i sving og de har hatt mer enn nok å gjøre, men det har vært flest oppdrag utenfor Ringerike, og særlig i Vikersundområdet. Problemet har først og fremst vært at folk har kjørt seg fast i snøen, sier Brager.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.