Gå til sidens hovedinnhold

Tøffere tider på kjøkkenet

Artikkelen er over 12 år gammel

Glenn Andresen i Nobia Norway skal lede Norema og Sigdal inn i en tid som blir tøffere enn på lenge for kjøkkenbransjen.

Det er nå et halvt år siden Norema og Sigdal ble slått sammen. Glenn Andresen er mannen som skal lede de to kjøkkenprodusentene inn i en tid da markedet er tøffere enn på lenge.

- De to neste årene blir utfordrende for oss, sier den administrerende direktøren i eierselskapet Nobia Norway.

Han sikter til det sviktende byggemarkedet.

- Vi merker nedgangen. Det har sviktet mest på nybygg, og vi har ennå ikke merket noen oppsving på rehabiliteringsmarkedet. Folk holder litt igjen. Men jeg tror det vil snu, sier Andresen optimistisk.

Sterkere sammen

Det svenske Nobia-konsernet omsetter for mer enn i fjor, men resultatet har gått ned. Det skyldes først og fremst høyere material- og lønnskostnader.

- Det er på innkjøpssiden Norema og Sigdal har mest å hente som en stor enhet ved at det gir oss bedre priser, sier Andresen.

Fremover vil han jobbe med å gjøre produktene til Norema og Sigdal mer forskjellige. Direktøren vil at Norema skal ta opp konkurransen med Ikea og tilby rimeligere kjøkken, mens Sigdal konsentreres om høyere prisklasser.

- Vi må se på hvordan vi kan differensiere varemerkene for å unngå at man konkurrerer mot seg selv. Planen er at Norema skal fokusere mer på midtre og nedre del av produktsegmentet, sier Andresen.

Ikea-konkurranse

Det betyr først og fremst fokus på rimeligere kjøkkenløsninger for jevnakerbedriften. Andresen legger ikke skjul på at han ønsker at Norema skal ta opp konkurransen med Ikea.

- Tanken er at Norema skal spisses mer mot økonomisegmentet. Det er ikke noe mål for oss å konkurrere med Ikea prismessig siden vi produsere i Norge og ikke i lavkostland som Kina. Men vi vil likevel nærme oss ved å tilby rimeligere løsninger, forklarer direktøren.

Utfordringer

Glenn Andresen er bosatt i Oslo og jobbet i IT-bransjen før han litt tilfeldig havnet hos kjøkkenprodusenten Sigdal i 2003. Der ble han salgssjef og etter hvert administrerende direktør.

Å bli sjef for to tidligere konkurrerende virksomheter byr på utfordringer.

- Forskjellen på Sigdal og Norema er større enn jeg trodde på forhånd. I tillegg til å ta ut synergier må jeg jobbe for å få det beste ut av begge selskapene.

Den største forskjellen på Sigdal og Norema er distribusjonskanalene. Norema eier egne butikker, det gjør ikke Sigdal. Etter sammenslåingen har flere administrative stillinger blitt slått sammen. Blant annet har Sigdal og Norema nå felles regnskaps- og innkjøpsfunksjoner.