Tøffe tider for Norema

VERRE ENN ANTATT: - Nedgangen har nok blitt kraftigere enn også vi forutså, sier administrerende direktør Glenn Andresen i Nobia Norway.

VERRE ENN ANTATT: - Nedgangen har nok blitt kraftigere enn også vi forutså, sier administrerende direktør Glenn Andresen i Nobia Norway. Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

Markedet vil falle også i 2009.

DEL

Norema rammes av nedgangen i byggebransjen og har innført ansettelsesstopp. Men det er ikke fare for permitteringer, ifølge direktør Glenn Andresen.

Finanskrisen har ført til bråstopp i byggeprosjekter, noe som forplanter seg videre til bedrifter som Norema på Jevnaker. Kjøkkenprodusenten har hatt 30 prosent nedgang i nybyggmarkedet den siste tiden.

- På prosjektsiden og nybyggsiden har det stoppet veldig opp. Ofte pleier det vi kaller rotmarkedet med rehilitering å kompensere for redusert nybyggvirsomhet, men det har også latt vente på seg, sier administrerende direktør Glenn Andresen i Nobia Norway, som eier Norema.

Verre enn antatt

Og nedgangen ser ikke ut til å være over med det første.

- Vi forventer en fortsatt nedgang på nybygg og nullvekst på rehabilitering i 2009, sier Andresen.

Han er sjef for både Norema og Sigdal Kjøkken og sier at den globale finanskrisen har en negativ effekt på begge kjøkkenprodusentene.

- Det er ingen tvil om at begge merker dette fordi de er så store på nybyggmarkedet.

- Har dette blitt mer alvorlig enn dere forestilte dere?

- Nedgangen har nok blitt kraftigere enn også vi forutså. Det som er vanskelig er at prognosene endrer seg fra uke til uke, og det er vanskelig å se så langt fram i tid. Hadde håp om at det kanskje ville snu i 2009, men det er ingenting som tyder på det nå.

Ansetter ikke nye

Norema har innført ansettelsesstopp og kommer til å fortsette med det.

- Siden i vår har vi ikke erstattet personer som slutter, noe som har medført en reduksjon på ti prosent i produksjonen. For å sikre produksjon og salg opprettholder vi dette, sier Andresen.

Men han avviser at arbeidsplasser står i fare.

- Frykter dere å måtte gå til permitteringer?

- Vi har ikke noen planer om det så lenge vi greier å håndtere dette på samme måte som vi har gjort til nå, sier direktøren.

Håper det snur

Han legger imidlertid ikke skjul på at tidene er usikre.

- Det er klart at vi er avhengig av at markedet snur om ikke så fryktelig lang tid.

- Hvor lang tid snakker du om da?

- Nå vet vi at vi ikke får noen hjelp av markedet i 2009, og da må vi tilpasse oss i forhold til det. Vi må ha fokus på de tingene vi har hatt fokus på i år og fortsette med den jobben neste år. Nå er vi midt i budsjettprosessen og gjør en del ting i forhold til det, sier Andresen, som har fullt fokus på salg.

- Vi har kjørt målrettede kampanjer for å øke salget og fått god respons. Det er stor konkurranse, så vi må være synlige. Vi kan ikke bare sitte og hvile og tro at kundene kommer automatisk til oss.

Artikkeltags