Gå til sidens hovedinnhold

- To stemmer bedre enn en

Artikkelen er over 7 år gammel

Næringsforumet og Ringerike utvikling vil samlokaliseres, men avviser en sammenslåing.

To stemmer er bedre enn én, mener Ringerike utvikling og næringsforumet.

For både Jørgen Moe og Jan Erik Gjerdbakken avviser en organisasjonsendring.

- Hvorfor ser man ikke heller verdien i det å være to i energisenteret, spør Gjerdbakken.

- Og hva ville man oppnådd, undrer Moe.

Vil samlokaliseres

Nå vil de likevel samlokaliseres, men forsikrer at det ikke er en snikfusjonering. Én felles dør til det beste for både brukere og ansatte, samtidig som alles særinteresser ivaretas. Dette har vært tema i et halvt år.

De vil ikke spekulere i tidsaspekt, lokalitet eller innhold, utover at folk vil merke en endring, og et "næringslivets hus" nevnes.

- Det skal bli et sted å hente energi og inspirasjon, sier Moe.

Forskjellene

RU og RNF har noen åpenbare organisatoriske forskjeller (se fakta), men å konkretisere de praktiske forskjellene er verre.

- Jobber dere aldri dobbelt?

- I den grad vi overlapper hverandre jobber vi tett og koordinert. I noen oppgaver tangerer vi hverandre, mens andre ganger har vi helt ulike oppgaver og roller. For å si det slik: Jo høyere nivå saken er på, jo oftere møtes vi, sier Gjerdbakken.

- Konkrete eksempler?

- RU er aldri involvert i handelstandsanliggende, sier Moe.

- RU ivaretar de oppgavene en kommunal næringssjef naturlig ville hatt, i tillegg til en del ikke-kommunale oppgaver. Som medlemsorganisasjon har vi primært våre medlemmers interesser å ivareta, men vi er også en samfunnsaktør som ikke alltid har vanntette skott mellom medlemmer og ikke-medlemmer, sier Gjerdbakken.

Sammen om det beste

Han sier det er i organisasjonenes natur å samarbeide, mens Moe understreker at det viktigste er et godt resultat. Inviteres de til det samme kan den ene føle seg trygg på at den andre representerer dem begge. Er saken ekstra viktig kan de begge møte for å si det samme og slik gi budskapet ekstra kraft.

- Det finnes ikke ett eksempel på at vi har snakket med forskjellig stemme utad, sier Gjerdbakken, men sier at de naturligvis diskuterer på kammerset.

- Men man skal ikke undervurdere dynamikken som oppstår i diskusjonen på bakrommet.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.