Litt over klokka 22 fredag kveld rykket politi, brannvesen og ambulanse ut til et brann i en større bygning Sagaveien på Haldenjordet. Det var bygningen som huser blant annet Ringerike Dyreklinikk som brant.

Det er foruten næringslokaler også en leilighet i bygningen, og det kom tidlig meldinger til brannvesenet om at flere personer var innesperret.

Brannvesenet søkte i natt gjennom bygningen, og fant da to personer omkommet. De omkomne er ikke identifisert. I tillegg er en mann i 50-årene sendt til sykehus med alvorlige brannskader. Han er hardt skadd, og politiet har ikke fått anledning til å kommunisere med ham. Mannen ble lørdag fløyet til Haukeland universitetssykehus i Bergen.

Ifølge politit var det en familie på tre som leide leiligheten det brant i. Det er faren i familien som ligger på sykehuset med brannskader, men politiet kunne lørdag morgen ikke si noe om hvorvidt det er de to øvrige familiemedlemmene som har blitt funnet omkommt..

Lokalt brannvesen fikk bistand fra både Jevnaker og Asker og Bærum utover natten, og fikk etter hvert kontroll over brannen. Bygningen ble totalskadd i brannen.

Også sivilforsvaret har vært på stedet for å bistå politiet og brannvesen. Brannen etterforskes nå av det lokale politiet, og Kripos vil også hjelpe til med etterforskningen lørdag. Årsaken til brannen er ikke kjent.

Det skal ikke ha vært noen dyr hos dyreklinikken i første etasjen i bygningen.