Planene hadde den gang et budsjett på omtrent en milliard kroner.

Ifølge en artikkel i Ringerikes Blad den gang om fattet planene:

  • Badeland på 3.000 kvadratmeter
  • Cirka 20 etasjer høyt hotell med cirka 160 rom
  • 16.000-17.000 kvadratmeter kjøpesenter
  • 160 leiligheter fordelt på tre boligblokker

Badeland, hotell og kjøpesenter var planlagt på dagens Ringerike stormarked, som skulle rives og erstattes med parkeringsplasser i bunn - og med tre nye boligblokker på toppen.

Planene ble presentert et drøyt år etter at Røysi kjøpte Ringerike stormarked.

– Om noen år ...

I en annen artikkel ikke lenge etterpå er det tydelig at Røysi hadde ambisjoner om at arbeidet skulle skride raskt fram.

– Der du står nå, sa han til journalisten, vil du om noen år befinne deg halveis i taket på en parkeringskjeller. Hotellet og badeanlegget vil bli trukket så nær elva som mulig. Det vil bli parkering i bunn og på topp, og et betydelig kjøpesenter på 17.000 kvadratmeter pluss. Det vil bli et badeanlegg som blir et veldig ordentlig badeland.

Røysi tegnet et bilde av fornøyde familier med lekende barn i forbindelse med leilighetene bak Stormarkedets inngangsparti og jevn flyt av besøkende og lekende mennesker i hotell, forretninger og badeland.

– Jeg er vanvittig inspirert av alle gode tanker som tenkes for byens utvikling. Vi skal ikke glemme synergieffekten av Hvalsmoen og utviklingen der, ei heller Glatved-prosjektet og de øvrige utbyggingsplanene i byen og distriktet, sa Røysi.

Han så den gang ingen skjær i sjøen og trodde ikke prosjektet ville grunnstøte. I februar 2007 var planen en ferdigstillelse i 2010/2011.

Ting tar tid

Allerede i mai samme år gikk Røysi ut og forklarte at ting tar tid. I mellomtiden var blant annet de nå realiserte planene om et badeanlegg om Helgelandsmoen kommet opp. Røysi hadde likevel fortsatt like stor tro på planene, men innrømmet at de kanskje måtte modifisere noe.

I juni 2008 offentliggjorde Røysi invest at planene om badeland og hotell var skrinlagt. Delvis på grunn av badeanlegget på Helgelandsmoen, og delvis fordi han selv hadde kjøpt Randsvangen hotell i Jevnaker.

Planene om de 160 leilighetene i høyhus var imidlertid ikke forlatt. Det ble de først i november 2008.

– Planene eksisterer fremdeles, men ligger nå på is i påvente av en veiløsning i kommunen, sa Røysi den gang.

Fra milliardplaner til bensinstasjon

Vi vet alle hvordan det har gått: I dag er det ikke mange butikkene igjen i Ringerike stormarked, det er verken hotell, badeland eller boligblokker på området og denne uken startet altså arbeidet med å undefined.

Selv om planene først ble kjent allerede i september i fjor vekker det nå sterke reaksjoner at en sentrale tomten skal huse en ubetjent bensinstasjon.

LES MER: undefined