Gå til sidens hovedinnhold

Ordføreren om Tippen-bråket: – Klarer de å bygge bensinstasjonen på tre dager, er det ikke usannsynlig at den kan fjernes om nødvendig

Artikkelen er over 6 år gammel

Ordfører Kjell B. Hansen sier at Ringerike kommune kunne risikert erstatningsansvar om man hadde stoppet bensinstasjonen på Tippen.

Hansen har fått en gjennomgang av hele prosessen, og kan ikke se at det er noen brudd på delegeringsreglementet i denne saken. Samtidig ser han at saken kunne vært utredet nærmere før tillatelse ble gitt.

– Jeg har bedt om å få et notat om saken, og har nå lest en kladd. Endelig versjon får jeg over helgen, sier Hansen.

Avklaring

– Jeg er fornøyd med det jeg har sett så langt. Det er en del misforståelser om denne saken, og jeg ønsket å avklare om administrasjonen har opptrådt i tråd med delegasjonsreglementet, sier Hansen.

– Når administrasjonen har opptrådt med delegerende myndighet, er det fordi reguleringsplanen for området hjemler slik aktivitet, sier han.

Med andre ord: Reguleringsplanen, som er vedtatt av politikerne, gir adgang til å drive bensinstasjon på stedet.

Risikerte erstatning

– Dermed er dette en sak som ikke skal til politisk behandling. Hadde man gått imot reguleringsplanen, kunne kommunen risikert erstatningsansvar, sier Hansen.

Samtidig hadde hovedkomiteen for miljø og areal mulighet til å stoppe saken.

– I sitt siste møte kunne det vært bedt om en nærmere utredning før man ga tilltatelse, sier han.

– Men så lenge reguleringsplanen er vedtatt, er den juridisk bindende. Om kommunen hadde skiftet standpunkt, kunne man fort kommet opp i et erstatningsansvar.

LES OGSÅ: undefined

Forstår reaksjoner

– Jeg forstår de som reagerer. Men klarer de å bygge bensinstasjonen på tre dager, er det ikke usannsynlig at den kan fjernes om nødvendig. Det kan for eksempel bli aktuelt i forbindelse med Statens vegvesens planer for området, sier Hansen.

LES OGSÅ: undefined

– Man burde kanskje sett på om denne typen aktivitet er ønskelig i dette området. Jeg synes det er flott at folk brenner for saker. Her har administrasjonen satt en del betingelser for blant annet utslipp og lys, og jeg synes ikke stasjonen ser så prangende ut som den først kunne gi inntrykk av, sier Kjell B. Hansen.

LES OGSÅ: undefined

Kommentarer til denne saken