Gå til sidens hovedinnhold

Ny bensinstasjon på Uno, dos, tres ...

Artikkelen er over 6 år gammel

- Ja, vi håper å kunne åpne automatstasjonen i løpet av fredagen, sa administrerende direktør i Uno X, Ole Johannes Tønnessen, fredag formiddag.

Debatten har rast, meninger har blitt utvekslet og delt i sosiale medier, og prosessene har blitt gått ettertraktelig etter i sømmene. I et leserinnlegg beskrives motstanderne til og med som et hylekor.

LES OGSÅ: Åpent brev til rådhuset: Hvem stenger krana når tanken er full?

Likevel, fredag formiddag står norges største automatkjede, Uno X, klar med en nyåpning på Tippen. Spørsmålet er: Blir det mulig å fylle drivstoff i dag?

- Ja, vi håper å kunne åpne ny automatstasjon i Hønefoss i løpet av fredagen, sier administrerende direktør i Uno X, Ole Johannes Tønnessen.

Senere skulle det vise seg at det ikke ble åpning likevel.

- Trist og leit

Tønnessen har fulgt meningsutvekslingen på ringblad.no, er overrasket over ringerikingenes reaksjoner.

- Det er trist og leit at folk reagerer på denne måten. Det vil gi økt konkurranse, noe som igjen gir rimeligere priser. Vår erfaring fra andre steder er at nye automatstasjoner blir godt mottatt.

- En automatstasjon tar liten plass, og vi har heller ikke hatt uhell med denne type stasjoner tidligere, sier han og peker på blant annet miljøhensynet som har blitt trukket fram i debatten.

LES OGSÅ: – Dette er ikke byfornyelse. Jeg blir veldig lei meg på vegne av folket.

Ingen markedsføringstunt nå

- Vi håper at lokalbefolkningen vil oppleve automatstasjonen som noe positivt når den åpner. En automatstasjon er et slags legosett, og vil ikke stå der til evig tid. Vi har fulgt alle retningslinjer i denne saken.

Denne uken har Ringerikes Blad skrevet om drivstoff-stuntet som ga trafikkaos i Osloveien og Hønengaten. Tønnessen er klar på at det ikke vil bli et tilsvarende tilbud i forbindelse med nyåpningen fredag.

- Vi vil følge prisene som er i området den første tiden, men som hovedsponsor for Tour of Norway vil vi ha en priskampanje i forbindelse med sykkelrittet.

Detaljene er foreløpig ikke klare, men:

- Vi vil prøve å sette vårt preg på bensinprisene, sier han hemmeligetsfullt.

Se video fra Shell 7-eleven i Dalsbråten torsdag ettermiddag her.

LES OGSÅ: – Hadde ikke trodd det skulle bli SÅ Texas

Flest stemmer nei på ringblad.no

Fredag spurte vi leserne om de kommer til å ta i bruk automatstasjonen. Det viste seg tidlig at svært mange, på et tidspunkt over 50 prosent, ville boikotte stasjonen.

Lørdag morgen konstaterer vi at 975 lesere stemte. 45 prosent av dem svarer at de vil boikotte stasjonen. 28 prosent ønsker stasjonen velkommen, mens 27 prosent ikke hadde tatt stilling i saken.

LES OGSÅ: Forferdelig med bensinstasjonen

Kommentarer til denne saken