Olav er nominert til Ingrid Espelid Hovigs matkulturpris

Olav Lie-Nilsen kan få enda en pris.

Olav Lie-Nilsen kan få enda en pris. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til høsten kan Olav Lie-Nilsen, eier og driver av Thorbjørnrud Hotell og Thorbjørnrud Ysteri, få enda en pris.

DEL

I fjor ble Thorbjørnrud kåret til Årets lokalmatgründer 2016. Nå kan altså Olav Lie-Nilsen glede seg over å være nominert til enda en pris.

Sju matentusiaster er plukket ut fra over 30 søkere og konkurrerer om heder og ære og et stipend på 30.000 kroner, når Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris skal deles ut i oktober. Det opplyser Matmerk i en pressemelding.

LES OGSÅ: Datterens allergi fikk Olav til å satse på sauemelk

Her er begrunnelsen for at Lie-Nilsen gikk til finalen:

«I en tid hvor de fleste har mistet kontakten med maten de spiser, bringer Lie-Nilsen norsk matproduksjon og den norske mat- og måltidsarven til bords på hotellet sitt. Gjennom unike og velregisserte matopplevelser trekker han gjestene inn i en fascinerende og engasjerende fortelling om naturlig norsk mat, levende kulturlandskap, mat som kulturbærer, dyrevelferd og måltidet som et verdifullt møtepunkt mellom mennesker.»

Disse er også i finalen:

  • Inge Johnsen, eier og driver av LianTunet og Lian Restaurant
  • Helge Gudheim, forfatter av boken «Kinning, bresting og ysting i Valdres sett i norsk og internasjonal samanheng»
  • Trine Sandberg, Blogger og kokebokforfatter av «Trines Mat»
  • Ole Martin Alfsen, kokk, vinkelner, kokebokforfatter og matformidler på TV
  • Halvor Heuch, akevittdestillatør, foredragsholder og forfatter av norsk mat- og drikkekulturbøker
  • Espen Lothe, gründer av Kinn bryggeri, og foredragsholder

Om prisen

Ingrid Espelid Hovigs Matkulturpris deles ut årlig til en person som har utmerket seg spesielt innen området mat, sunt kosthold og matkultur med hovedvekt på det norske.

Den ble opprettet som en hyllest til Ingrid Espelid Hovig på hennes 70-årsdag.

Blant tidligere vinner er blant annet;

  • 2016: Ingulf Galåen, eier og driver Galåvolden Gård, Røros, og Mikael Forselius, adm. dir. ved Røros Hotell.
  • 2015: Blogger, biolog, forfatter og villmarkskokk Kirsten Winge fra Søre Osen
  • 2014: Matformidler Andreas Viestad og kokk og matformidler Brynhild Romenstad Lervang

Artikkeltags