Gå til sidens hovedinnhold

Fire drept i terrorangrep i Stockholm - en pågrepet

Artikkelen er over 4 år gammel

Fire mennesker ble drept da en lastebil kjørte inn i en folkemengde i en gågate i Stockholm. Politiet pågrep fredag kveld en person mistenkt for å stå bak terroren.

En reporter fra Sveriges Radio sier at han har sett minst fem døde, og svensk politi bekrefter nå at minst tre mennesker ble drept og åtte skadd da en kapret lastebil kjørte rett inn i gågaten Drottninggatan.

Fredag kveld bekrefter Stockholm-politiet at fire personer er drept og at tolv ble skadd i forbindelse med lastebilangrepet. I tillegg er en person pågrepet for en form for innblanding.

– Jeg så folk med tepper over seg. Hele kroppen deres var dekket, forteller et øyenvitne.

Svensk politi og statsminister Stefan Löfven bekrefter at det er mistanke om en terroraksjon, og situasjonen var fredag ettermiddag uavklart.

Politiet bekrefter at det fant sted en skuddveksling ved Fridhemsplan, og det kom også meldinger om skyting på Drottninggatan. Én person skal være pågrepet ved Klara Norra Kyrkogatan.

– En mann lå på bakken og hadde fem-seks politifolk omkring seg, rapporterer DNs journalist på stedet.

Skuddveksling og pågripelse

Ifølge ubekreftede meldinger skal det være hørt skuddveksling ved Fridhemsplan i Stockholm sentrum og Dagens Nyheter melder at en person er pågrepet ved Klara Norra Kyrkogatan.

– En mann lå på bakken og hadde fem-seks politifolk omkring seg, rapporterer DNs journalist på stedet.

Det er ikke bekreftet at pågripelsen har sammenheng med hendelsen i Drottninggatan.

Mye folk

Politiet fikk melding om hendelsen rett før klokka 15 fredag. En lastebil kjørte da rett inn i butikken Åhlens i gågaten Drottninggatan i nærheten av Klarabergsgatan.

Det var mye folk i den travle gågata, og situasjonen var lenge kaotisk. Lastebilen havnet delvis inne i butikkfasaden, og ifølge enkelte meldinger brant den.

Flere bevæpnede politifolk ble sett løpende nær butikken og det hersket kaos de første minuttene etter hendelsen, fortalte øyenvitner på stedet.

Kaos

– Jeg gikk forbi og en lastebil kjørte inn i hjørnet på Åhlens City. Det ble kaos, politi kom direkte til stedet og folk ble evakuert. Jeg ser ikke så mye, men det virker som det ligger noen på bakken, sier Aftonbladets reporter Robin Bonehav.

Han forteller også om et smell, og at det ble observert en person med en pistol, men han vet ikke om det har vært skuddløsning.

– Da lastebilen kjørte inn i Åhlens City begynte folk å løpe, sier han. (NTB)

 

Kommentarer til denne saken