Gå til sidens hovedinnhold

Monica bor i London: – Merket lite til terrorangrepet

Artikkelen er over 3 år gammel

Monica Sik Holm fra Hole bor store deler av året i London. Hun føler seg trygg, til tross for onsdagens terrorangrep.

Sik Holm bor i Chiswick i Vest London, hvor det var stille og rolig utover onsdagskvelden.

– Det eneste jeg har merket selv var forsinkelser på T-banen, da min linje går gjennom Westminster, forteller hun.

– Vennene mine har rapportert om politi på alle t-banestopp i sentrum, og en som bor i Waterloo - rett over elven for parlamentet - sa at det var svært mye sirener og helikoptre, forteller hun videre.

Gikk som normalt

Monica Sik Holm bruker mye av tiden sin ved teatrene i London.

– Teatrene var i "lock-down" en stund, men det ser ut som de fleste forestillinger går som normalt i kveld. Ellers er alt egentlig ganske normalt - i hvert fall her jeg bor, sier hun.

– I tiden rett etter angrepet ble alle anbefalt å holde seg unna sentrum mellom Victoria og Embankment, og være forsiktige på offentlig transport. Men tror det er litt mer normalt nå, meldte hun i 21-tiden onsdag.

Preger ikke hverdagen

London har også tidligere vært utsatt for terrorangrep - det mest alvorlige fant sted i 2005. Men Sik Holm og folk flest i London lar ikke dette prege tilværelsen.

– Jeg tenker ikke over det i hverdagen. Man har sett det mer og mer de siste årene at terrorangrep kan skje overalt, når man minst venter det, sier hun.

– En by som London har også alltid et høyere sikkerhetssystem, og mer beredskap til å forhindre og takle angrep. Så selv om risikoen på et vis er større, er det også mange flere forholdsregler og tiltak som settes inn om varsellampene lyser.

– Jeg bor i et veldig rolig og trygt område av London, så her tenker jeg sjelden over at noe kan skje. Men selvfølgelig utviser man forsiktighet om man er i sentrum og er vár for mistenkelige personer eller hendelser - men det må man være i alle store byer, sier Monica Sik Holm.

Kommentarer til denne saken