– Vi har bestemt oss for å følge tyrkernes eksempel: Leve som før

Irene Mårdalen med datteren Tuva. Familien fikk terrorangrepet i Istanbul tett på.

Irene Mårdalen med datteren Tuva. Familien fikk terrorangrepet i Istanbul tett på. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel

Familien Mårdalen/Torstensen er på ferie i terrorrammede Istanbul.

DEL

De satt på hotellrommet da bombene gikk av på Atatürk Airport tirsdag kveld. Et døgn etter at de selv var i ankomsthallen.

– Så tikket meldingene inn. Først via en venn av min sønn. Så via sosiale medier og alle TV-kanalene, forteller Irene Mårdalen i sin blogg på happymonday.no.

– Skulle vi legge drømmeferien bak oss - og reise hjem - eller fortsette?

Mårdalen er i Istanbul sammen med sin ektemann Jan Torkel Torstensen, sportsjournalist i Ringerikes Blad. De har også med seg sine tenåringsbarn Torstein og Tuva.

42 personer ble drept og 238 personer såret i angrepet.

Måtte holde seg inne

Familien ble bedt om å holde seg på hotellet etter eksplosjonene. Etter å ha varslet venner og familie, fulgte de dramaet på skjerm. Det krydde av sikkerhetsvakter på og rundt hotellet.

Dagen etter gikk hele familien en tur langs stredet Bosphoris.

– Det var det beste vi hadde gjort. Ute på gatene møtte vi tyrkerne. Det var bare flaggene på halv stang som minte om terroren kvelden før. Kaféene var fulle. Trafikken tett. Det yrende livet var allerede tilbake. Vi bestemte oss for å bli, skriver Mårdalen.

– Føler oss sikre og rolige

Torsdag morgen har familien våknet til en ny dag, og er klare for å se mer av byen.

– Vi føler oss sikre og er rolige. Vi har bestemt oss for å hygge oss på ferie og følge tyrkernes eksempel: Leve som før, men tenke på det som har skjedd og føle med de som er drept, skadet og alle som er berørt, skriver Mårdalen i en epost til Ringerikes Blad.

Jan Torkel Torstensen er sportsjournalist i Ringerikes Blad. Nå ferierer han med sønnen Torstein og resten av familien i Tyrkia. De vil ikke la seg ikke skremme hjem av terrorangrepet.

Jan Torkel Torstensen er sportsjournalist i Ringerikes Blad. Nå ferierer han med sønnen Torstein og resten av familien i Tyrkia. De vil ikke la seg ikke skremme hjem av terrorangrepet. Foto:

De reiser videre til et annet sted i Tyrkia fredag, men skal da ikke via Atatürk Airport.

Mange dropper Tyrkia

– For oss hadde det ikke vært noe problem å reise fra Atatürk. Samtidig vil vi si at vi respekterer dem som er redde og eventuelt avlyser turen til Tyrkia eller velger andre reisemål, sier Mårdalen.

Stadig flere nordmann dropper Tyrkia som feriemål på grunn av gjentatte terrorangrep, skriver NTB.

Apollo har hatt en nedgang på hele 75 prosent det siste året, ifølge Stavanger Aftenblad. Ving melder om en nedgang på 60 prosent, mens Star Tour har opplevd 50 prosent nedgang.

Lar dem ikke vinne

Flyplassen ble gjenåpnet onsdag kveld, men turistindustrien i landet kommer nok til å merke konsekvensen også framover.

– Dette er svært dårlige nyheter for turismen og mer generelt for luftfarten. Det er et angrep som direkte rammer reisende, sier Jean-Pierre Mas, leder for den franske sammenslutningen av reisebyråer ifølge NTB.

Å bli, og å leve turist-livet som planlagt, oppleves som den beste måten å unngå at terroritene vinner på for familien Mårdalen/Torstensen.

– Vi er imponert over hvordan tyrkerne takler det.

– Når tyrkerne ikke lar seg stanse, skal vi gjøre vårt for å støtte dem, skriver Irene Mårdalen.

Artikkeltags