Teknisk kybernetikk for Ingvild

Ingvild Forseth har sikret seg studieplass på NTNU i Trondheim.

Ingvild Forseth har sikret seg studieplass på NTNU i Trondheim. Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

God arbeidsinnsats på skolen sikret drømmestudiet for Ingvild Forseth.

DEL

- Jeg har alltid ønsket å studere ved Norges teknisk-naturvitenskapelige univsersitet (NTNU), så jeg valgte vel egentlig studiested før selve studiet, forteller den fremtidige teknisk kybernetikk-studenten.

Hun er ennå ikke helt sikker på hva hun vil arbeide med i fremtiden. Derfor fant hun teknisk kybernetikk som den mest relevante linjen.

- Jeg valgte linjen fordi jeg ønsker en utdanning som sivilingeniør. Jeg tenker det er fint å velge et studie som er anvendelig, fortsetter hun.

Teknisk kybernetikk er et masterstudium i teknologi/sivilingeniør. Universitetet tar inn 113 søkere. I fjor var karaktersnittet for søkere med førstegangsvitnemål 5,2. Linjen har et krav på minimum karakter 4 i matematikk R2.

Jentecamp

I høst fikk Ingvild, sammen med flere andre jenter fra hele landet, muligheten til å delta på jentecamp på NTNU. For Ingvild var dette avgjørende.

- Vi var der i tre dager for å få innblikk i hvordan det faktisk er å studere der. Det var veldig nyttig, og jeg ble enda sikrere på at det varpå NTNU jeg ville studere. Før jeg besøkte universitet visste jeg lite om kybernetikk, men etter campen vet jeg mye mer, fortsetter hun.

Campen er en del av NTNUs Ada-prosjekt, som er et tiltak for å bidra til at det utdannes flere kvinnelige sivilingeniører og mastergradsstudenter ved universitetet.

Har gitt alt

Det har vært tre krevende år på videregående for Ingvild. Med håndballtreninger opp til fem ganger i uken, kombinert med venner og skole, har det vært utfordrende.

- Jeg klarte ikke kombinere alt sammen. Det var vanskelig å prioritere, forteller hun.

Til syvende og sist har den harde innsatsen vært lønnsom. Vitnemålet viser 23 seksere, og én femmer. Nå ser Ingvild fram til studiestart.

- Jeg har hørt at det er et veldig godt studentmiljø, og gleder meg til å flytte til Trondheim, avslutter hun.

Artikkeltags