Tar kritikken alvorlig

Foto:

Artikkelen er over 7 år gammel

Pårørende til pasienter på JORS langer ut mot forverret psykiatritilbud i kommunen. Nå skal politikerne se på saken.

DEL

Jevnaker-politikerne skal få en gjennomgang av psykiatritilbudet i kommunen.

Tar en gjennomgang

– Jeg har bedt rådmannen om en orientering om endringene som er gjort i psykiatritilbudet. Den skal vi få i neste formannskapsmøte den 29. august, sier Jevnaker-ordfører Hilde Brørby Fivelsdal (Ap).

LES MER: KRASS KRITIKK MOT KOMMUNEN

Ordføreren sier hun tar kritikken fra Halvard Greftegreff og Maria Aldersjøen og de andre som har skrevet leserinnlegg på største alvor, men at det samtidig er for tidlig å konkludere.

– Nå får vi først få en full gjennomgang og se på konsekvensene av de endringene som ble gjort og om det er nødvendig og mulig å reversere noe av dette, legger hun til.

– Se nærmere på

Odd Gunnar Heitun er både privatpraktiserende psykiater og lokalpolitiker. Han er leder av Jevnaker Arbeiderparti og satt i kommunestyret i forrige periode.

Han er fornøyd med at politikerne har bedt om og skal få en redegjørelse. Han understreker at han ikke kjenner til de konkrete sakene som Greftegreff og Aldersjøen tok opp i gårsdagens avis og at han ikke kjenner forholdene godt nok til å kunne konkludere.

– Politikerne må se på hvordan ting fungerer og om det kan være behov for å gjøre noen endringer. Dette må vi ta på alvor, sier han.

Den kommunale psykiatrien har vært gjennom en omorganisering der pårørende føler at deres slektninger har fått mindre tid med de ansatte og at de ikke får god nok oppfølging.

Uro og utrygghet

Heitun understreker at de fleste omorganiseringer skaper noe uro, nær sagt uansett hvor de finner sted.

Personer med psykiske lidelser er i en spesiell sårbar situasjon.

– Noen grupper vil takle det bra, mens andre er veldig avhengig av stabilitet, understreker han.

Heitun er også opptatt av at de psykisk syke får en god personlig kontakt med de ansatte.

– Vi ser en generell trend i helsevesenet at effektivisering fører til at det blir mindre kontakt mellom pasient og ansatt. Dette kan være uheldig, men det handler ikke bare om kvantitet, men også om kvalitet, at de ansatte klarer å være nok til stede og at pasienten føler kontakten er god, sier han.

Artikkeltags