Barn løp for kreftsyke barn

Emilie Naper-Kleven på vei over et veeeldig høyt hinder.

Emilie Naper-Kleven på vei over et veeeldig høyt hinder. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Mens noen hadde nok med å løpe for seg selv, stilte denne gjengen opp for en god sak, i selveste Chicken Race.

DEL

Det var både mange famillier og barn som var med på det tøffe racet som ble arrangert på Helgelandsmoen i helgen.

- Vi stilte i familieklassen, og løp for kreftsaken, Team SuperSelma, sier Elin Naper engasjert. Hun kan fortelle at målet er å skape oppmerksomhet rundt tematikken om livskvalitet for kreftsyke barn.

LES OGSÅ: En henger full av penger til SuperSelma

Super Selma er et pengeinnsamlingsprosjekt. Forskjellige tiltak pengene brukes til kan være opplevelser, turer og lignende, i håp om å gi de kreftsyke barna et lysglimt i en tøff hverdag. Pengene som samles inn skjer enten ved flaskepant eller andre donasjoner.

Barna som løp for Super Selma-prosjektet i Chicken Race i helgen er i alderen fra seks til ni år.

Team Super Selma: (Fra venstre foran) Emilie Naper-Kleven, Aurora Naper-Kleven, Margrethe Kvamme Krokvik, Martin Kvamme Krokvik. (Bak fra venstre) Marianne Kvamme og Elin Naper.

Team Super Selma: (Fra venstre foran) Emilie Naper-Kleven, Aurora Naper-Kleven, Margrethe Kvamme Krokvik, Martin Kvamme Krokvik. (Bak fra venstre) Marianne Kvamme og Elin Naper. Foto:

- De har aldri hvert med på noe slikt før, men det var tydelig å se at de elsket det. Her snakker vi om barn som både taklet monkeybar`n alene, og hoppet ned hindre som var nesten to meter høye, sier Naper.

Hun innrømmer leende at ungene løp først mens mødrene kom halsende etter.

- Vi håper at vi neste år stiller med enda fler i Team Superselma. Et fantastisk arrangement som ga trygge, men veldige tøffe utfordringer, sier Naper.

LES OGSÅ: Pant gir kreftsyke barn i Buskerud en superdag

Super Selma -prosjektet

Team Superselma sprer seg i langstrakte Norge, og stadig flere støtter prosjektet. Støttespillere er å se i Birkebeinerrittet i august (i fjor var de det største laget), Jentebølgen, Den store styrkeprøven, blant annet. Nå også i Chicken Race!

Superselma-prosjektet er en del av Støtteforeningen for Kreftrammede. Pengene som samles innskal gi kreftsyke barn lysglimt og positive opplevelser.

Historien begynte da fire år gamle Selma ble rammet av kreft i 2014. Pappa Tommy og mamma Marit ville gjøre et positivt tiltak for å samle inn midler til å gi kreftsyke barn positive opplevelser i en trist og alvorlig hverdag.

Super Selma-prosjektet samler inn penger via sponsorer og innsamlingsaksjoner, og midlene brukes til å gi barn som kjemper mot kreft noen morsomme opplevelser midt opp i alt det skumle og vanskelige.

Artikkeltags