Langvarig strømbrudd ved Tyristrand: – Denne feilen lurte oss i hele kveld

Artikkelen er over 1 år gammel

Klokken 22 hadde endelig alle abonnentene fått tilbake strømmen. Men noen hadde vært strømløse i mange timer.

DEL

Det var klokken 17.36 at Ringerikskraft meldte om strømbrudd i området ved Ringerike fengsel på Tyristrand, mot Nakkerud. De startet feilsøking og feilretting.

En drøy time senere var feilen fortsatt ikke utbedret:

– Kundene fra Modum-grensen til og med Perhagan er fortsatt strømløse. Mannskaper jobber videre med feilretting slik at alle kundene skal få strømmen tilbake, melder selskapet klokken 18.50.

Enda en time senere forteller Ringerikskraft mer om utfordringene de møter:

– Vi jobber med feilretting ved Henoa. Vi leter også etter en feil til. Grunnen til at dere blir berørt med flere utfall er at linjen holder inne en stund, for så og falle ut. Det kan dessverre bli flere utfall inntil feilen er funnet.

Til slutt fant de årsaken:

– Klokken 22 har vi funnet og reparert begge feilene på høyspentnettet på Nakkerud. En ved Henoa og den siste i skogen mellom Grefsrud og Kolbjørnrud. Denne feilen lurte oss i hele kveld da den isolerte seg. Derfor så mange utfall når vi koblet inn linjen.

– Nå skal alle ha strømmen tilbake. Driftssentralen beklager det lange avbruddet og håper uværet har roet seg slik at dere får beholde strømmen framover.

Ringerikskraft legger fortløpende ut driftsmeldinger på sine nettsider, og har økt beredskapen i forkant av den sterke vinden som er ventet fredag og natt til lørdag.

Men foruten strømbruddet ved Tyristrand ser det ut til å ha gått rolig for seg i distriktet. Vindkastene har ikke vært så voldsomme i Hønefoss-området og politiet har ikke mottatt noen meldinger om vindskader i distriktet.

Artikkeltags