Stort strømbrudd: Nå skal alle ha fått strømmen tilbake

MØRKT: Strømmen var borte i store deler av Hønefoss og omegn tirsdag morgen.

MØRKT: Strømmen var borte i store deler av Hønefoss og omegn tirsdag morgen. Foto:

Store deler av Ringerike har vært uten strøm på morgenkvisten. Litt før klokken 08 skal alle ha fått strømmen tilbake.

DEL

Nettselskapet meldte om strømbruddet litt etter klokken 04.30 i natt, og kunne da opplyse at det var snakk om en feil i en trafostasjon ved Follum. En times tid senere la de ut denne beskjeden:

– Vi jobber med feilsøking i Follum trafostasjon, det er feil på en av kabelavgangene som har forårsaket en del røyk. Vi må frigjøre feilen fra øvrig nett for å sette på spenning igjen.

Ringerikes Blad får opplyst at feilen har rammet store deler av Hønefoss nord og omkringliggende distrikter. Like etter klokken 06.30 var strømmen tilbake på områder som Hengsle, Almemoen, Eggemoen og Begnamoen, mens det fortsatt ble jobbet med å koble på distrikter som Ådal, Heradsbygda og Sokna.

Klokken 06.50 publiserte Ringerikskraft følgende melding:

– Nordsiden av Hønefoss og de delene av Hønefoss sentrum som var strømløse har fått tilbake strømmen. Hensmoen, Ådalen, Heradsbygda mot Sokna og Ask er fortsatt strømløst. Undersøkelser på feilstedet pågår, og vi jobber med tiltak for å kunne koble inn de resterende områdene. Vi vet dessverre ikke hvor lang tid det vil ta, men kommer med nye oppdateringer så fort vi har noe nytt.

Klokken 07.49 melder Ringerikskraft at alle de berørte skal ha fått strømmen tilbake.

Artikkeltags