En feil på høyspentnettet i Vestre Ådal førte til strømbruddet, som omfattet husstander og hytter i vestre Ådal fra Hen til Viker og Vikerfjell, melder Ringeriks-Kraft.

Strømmen falt ut klokken 11.25 og berørte 830 abonnenter. Ringeriks-Kraft sendte ut mannskaper for å finne feilen. Strømbruddet varte i opptil tre og en halv time. Ingen drømmesituasjon, med tanke på det kalde været søndag.

Klokken 14.00 var strømmen tilbake på strekningen fra Hen og opp til Viker kirke med hyttefeltene Flaskerud, Bjørntjernlia, Ringerud, Moltebrenna og Tossevika.

Klokken 14.50 hadde alle de rammede fått strømmen tilbake, melder driftsingeniør Kjell Steinbakken i Ringeriks-Kraft Nett.

– Vi har befart og søkt uten å finne feilen. Det kan ha vært en tretopp med snø som har falt på høyspenten, for så å falle av igjen, sier Steinbakken.

Fem minutter etter at strømmen var tilbake, ble det meldt om nytt strømbrudd. Denne gangen i Ådal øst for Sperillen, på strekningen fra Bjonvika opp til Vassenden, Dammen og Vardehaug. 26 abonnenter er rammet her.

Strømløst? Her holder vi deg oppdatert!