- Nye strømmålere har avverget flere branner

Digital strømmåler installert i sikringsskap.  I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme.

Digital strømmåler installert i sikringsskap. I året som kommer vil mer enn halvparten av norske strømkunder få en ny og digital strømmåler installert hjemme. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Alle norske husstander skal snart ha fått ny, digital strømmåler. Allerede har de nye målerne avverget brannfarlige situasjoner.

DEL

Alle gode ting er 13: Nå har Smartservice fått den siste strømmåler-kontrakten, kunne Ringerikes Blad melde nylig.

Ringerikskrafts selskap har vært svært sentralt i "utrullingen" av de nye målerne.

Med de digitale strømmålerne kan nettselskapene motta spenningsmålinger og jordfeilvarsling direkte fra alle kundene sine, ifølge Teknisk Ukeblad. Uvanlige utslag kan tyde på brannfare.

– I høst fant vi tre tilfeller der det var svartbrent i plasten og isolasjonen i det elektriske utstyret hos kunden. Der vet vi at det kunne blitt brann, sier Silje Ingebrigtsen i Alta Kraftlag.

Også Haugaland Kraft har lignende erfaringer. I vår fikk de inn målinger som viste kritisk spenningsfeil hos en privatkunde i Haugesund. Da de kom til stedet, var inntaksboksen rødglødende, og det gnistret fra ledningene.

– Vi har flere ganger avdekket dårlige klemmeforbindelser med varmgang som kunne ført til brann hos kunder, sier fagansvarlig for smartnett Svein Inge Djursvoll hos Haugaland Kraft til Teknisk Ukeblad.

Artikkeltags