Strenge våpenregler

- Det er strenge krav til bruk av kommunevåpenet, sier formannskapssekretær May Britt M. Johnsen i Jevnaker kommune.

- Det er strenge krav til bruk av kommunevåpenet, sier formannskapssekretær May Britt M. Johnsen i Jevnaker kommune. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Hvis Jevnakers kommunevåpen skal brukes, er det strenge regler som gjelder.

DEL

Hadeland Janitsjar ville invitere korpsmusikere fra hele Hadeland til å delta i korpset. I den forbindelse laget de en invitasjon, med de tre kommunenes våpen som en bård øverst på arket.

- Et annet styremedlem sa at det ikke var sikkert det var lov å bruke kommunevåpnene, så jeg kontaktet kommunene, forteller Kaja Fjordheim, som er korpsets sekretær.

Fra Lunner og Gran kom det tillatelse til å bruke kommunevåpnene, men bare ved denne ene anledningen. Jevnaker avslo søknaden.

- Det er strenge krav til bruk av våpenet, og vi tok tak i dette for et års tid siden, sier formannskapssekretær May Britt M. Johnsen i Jevnaker.

- I denne sammenhengen er ikke kommunen involvert. Det er en helt frittstående forening som skal verve nye medlemmer, sier hun.

Johnsen peker på at kommunevåpenet skal representere kommunen, og at det også er viktig med riktig bruk av farger og proporsjoner.

- Vi vil unngå at kommunevåpenet utvannes, sier hun.

Artikkeltags