Tidligere Follum-direktør blir gruvesjef

Hole-bosatte Wenche Ravlo blir ny gruvesjef på Svalbard. Bildet er tatt på hennes siste dag som fabrikksjef på Follum.

Hole-bosatte Wenche Ravlo blir ny gruvesjef på Svalbard. Bildet er tatt på hennes siste dag som fabrikksjef på Follum. Foto:

Av
Artikkelen er over 5 år gammel

Wenche Ravlo (49) blir den første kvinnelige gruvesjefen på Svalbard. I 2004 skrev hun også kvinnehistorie, da som den første kvinnelige lederen ved Norske Skog Follum.

DEL

Det ble i dag kjent at Ravlo er ansatt som administrerende direktør i kullselskapet Store Norske.

Fra 2004 til 2009 var Ravlo fabrikksjef på Follum. Da reiste hun til Australia og jobben som fabrikksjef for Norske Skogs fabrikk i Albury, sørøst for Canberra. Mens hun selv pekte på at det ikke var tradisjon for å sitte lenge i fabrikksjefstolen i Norske Skog, ga de ansatte uttrykk for oppgitthet over stadige skifter.

Ravlo tok over i Follum etter at fabrikksjef Per-Ivar Berg ga seg etter bare to år. Hun hadde da allerede mange år bak seg i Norske Skog-systemet.

Ravlo er i dag bosatt på Røyse i Hole.

Hun har de siste 15 årene jobbet i industrien, hovedsaklig i ulike stillinger i Norske Skogindustrier ASA, men også som produksjonsdirektør for fire av fabrikkene til Elopak AS. I dag er hun i oppdrag som interimsleder i Ayanda AS.

20. februar begynner hun i sin nye jobb.

– Den første tiden blir det viktig å fordype seg i og bli kjent med driften og forstå hva som foregår i gruvene. Jeg vil være ganske mye ute for å bli kjent med driften og de ansatte. Jeg har alltid jobbet tett med tillitsvalgte, og det kommer jeg også til å gjøre i Store Norske, sier Ravlo til Svalbardposten.

Ønskes velkommen tross manglende gruveerfaring

– Hun har lang og solid erfaring fra industriell virksomhet og omstilling. Vi er trygge på at hun vil være en god leder for Store Norske fremover, sier styreleder Annette Malm Justad.

De ansatte på Svalbard hadde i utgangspunktet ønsket seg en person med gruvefaglig bakgrunn, men Ravlo hadde aldri vært i en kullgruve før i desember. Ravlo ønskes likevel velkommen av klubbleder Arild Olsenn.

– For meg framstår hun som en gjennomfører, det er vel det CV-en hennes er preget av, og det er akkurat det vi trenger, sier Olsen til Svalbardposten.

Kriserammet kullselskap

Det kriserammede kullselskapet vedtok i slutten av november en spareplan som innebærer å kutte minst 100 stillinger, rundt en tredel av selskapets ansatte. Bakgrunnen er lave kullpriser i lengre tid og et betydelig underskudd for driften.

– Jeg ser fram til å ta fatt på de spennende og krevende utfordringene som ligger i denne stillingen. Sammen med styret, ledelse og ansatte vil jeg gjøre mitt ytterste for å gjøre Store Norske attraktiv som hjørnesteinsbedrift og arbeidsplass også framover, sier Ravlo i en pressemelding.

Hun er selvfølgelig klar over utfordringene selskapet står overfor.

– Store Norske produserer kull og kullprisene er ekstremt lave for tiden. Min store utfordring blir å bidra til å tilpasse hjørnesteinsbedriften slik at den opprettholder driften og kan se framover, sier Ravlo til Trønder-Avisa.

Artikkeltags