Gå til sidens hovedinnhold

Stor glede for mange store gaver

Utdeling av 6.685.000 kroner på Byscenen

Artikkelen er over 6 år gammel

Når mer enn seks og en halv million kroner deles ut, blir stemningen god. Både hos de som gir og de som får.

Mer enn 200 lag og foreninger får gave fra Sparebankstiftelsen Ringerike i år. Og de aller fleste var på plass på Byscenen i går.
21 fikk større prosjektgaver, og her fikk publikum høre litt om hva pengene går til.

De første til å få sine gaver var fra lokale korps. Ringerike janitsjar og Hønefoss ungdomskorps kunne gå av scenen med penger til nye notestativer til bruk i kultursenteret. Ole Krokstrand og Rita Sørlie gledet seg stort over 50.000 kroner til dette, men det spørs om ikke nestemann på scenen var hakket gladere.

– Vi skal snart få nye uniformer, fortalte Morten Johannessen Hagen, som er tillitsvalgt og tubaspiller i Austjord musikkorps.

Med en sjekk på 90.000 kroner bør det ligge an til nye og fine uniformer.

– Takk til alle som støtter korpset vårt, sa en fornøyd Morten fra scenen. Han ga også raskt svar da Sparebankstiftelsens Kristin Ruud inviterte ham til å ta med korpskompiser for å spille under neste års utdeling.

– Det kan vi ordne, svarte Morten uten lang betenkningstid.

Kunstgress

Utover kvelden avløste den ene store gaven den andre.

SE HELE LISTEN - DISSE FIKK GAVER

Aller mest fikk Hønefoss ballklubb. For en million kroner kommer man godt på vei til å etablere sjuerbane mellom klubbhuset og stadion i Hønefoss idrettspark.

Hønefoss og Ringerike Rideklubb fikk 450.000 kroner, som blant annet skal brukes til ridestier ved Bærengsletta. Beate Heieren Hundhammer ga daglig leder Runar Krokvik i Sparebankstiftelsen en utfordring på direkten:

– Da vi sto her for to år siden, inviterte vi banksjef Steinar Haugli til Bærengsletta for å prøve å ri. Vi så aldri noe til ham, så nå inviterer jeg i stedet deg til måneskinnsridning på nye ridestier, sa hun til Runar Krokvik - som i hvert fall ikke takket nei der og da.

Haugvang

Det var mange spennende prosjekter å høre om fra scenen.

Aller sist ut var ildsjelene i Haug bygdelag, som har planer om å ruste opp Haugvang.

- Haugvang ble sist modernisert tidlig på 70-tallet, sa Kjetil Kolstad, som kan fortelle at det nå er planer om å sette i stand lokalene slik at også rullestolbrukere kan få full tilgang til samlingsstedet i Haug.

Og med 500.000 kroner kommer man vel et godt stykke på vei.

Hyggelig jobb

Daglig leder Runar Krokvik i Sparebankstiftelsen Ringerike synes det er en hyggelig jobb å dele ut gaver til lokale formål.

– Vi har fem prioriterte formål: Kultur, by- og stedsutvikling, idrett og friluftsliv, kompetanseutvikling og helse/ideelle virksomheter, sier han.

– De større prosjektgavene skal være definerte prosjekter; vi skal ikke inn med penger til drift. Det er vi bevisste på, sier Krokvik.

–Vi krever alltid regnskap og finansieringsplan fra søkerne til prosjektgaver, legger han til.

15-20 millioner i år

Krokvik kan fortelle at Sparebankstiftelsen har et mål om å bidra med 15-20 millioner kroner til lokale formål.

– Med det som ble utdelt i kveld, er vi vel oppe i 13 millioner hittil i år. Når året er omme, vil jeg tro vi er nærmere 20 enn 15 millioner.

– Dette er veldig moro å være med på. Jeg tror mange prosjekter ikke ville vært realisert uten denne støtten. Og mye ville hatt en dårligere standard, sier Runar Krokvik.
 

Kommentarer til denne saken