- Stilte spørsmål, fikk sparken

Iliana Kaburvoa mener hun fikk sparken fordi hun stilte spørsmål.

Iliana Kaburvoa mener hun fikk sparken fordi hun stilte spørsmål. Foto:

Artikkelen er over 5 år gammel

Iliana Kaburvoa mener hun fikk sparken fordi hun stilte spørsmål ved arbeidskontrakten.

DEL

Hun hadde egentlig kontrakt med Vesa’s bemanning selskap (VBS) til 22. desember i år. Mens hun var på ferie i sommer ble hun avskjediget. Sakene hennes skulle selskapet sende.

- De snakket om at jeg var sen på jobb, at jeg var syk ... Ikke noe om jobben jeg gjorde. Jeg hadde begynt å stille spørsmål, og fikk beskjed om å slutte med det. Da svarte jeg at jeg aldri ville slutte å stille spørsmål.

Enige om oppgjør

Hun dro likevel tilbake, og kontaktet Fellesforbundet. Ved deres hjelp er det nå til en viss grad oppstått enighet med VBS.

Fellesforbundet har på vegne av Kaburvoa krevd totalt 58.000 kroner. Partene skal være enige om et oppgjør på 30.000 kroner i erstatning for oppsigelsen, og en del av dette er nå utbetalt.

Det samme er lønn for august og feriepenger fra 2012 og 2013, men her er Fellesforbundet uenig i selskapets beregninger. Fellesforbundet mener det skal trekkes fra bruttolønn, men ifølge ferieloven skal ikke kost og losji inngå i dette grunnlaget.

- Brukte meg

Kaburvoa har snakket med Dima Delieva, som sto fram i gårsdagens avis, på Facebook. Som Delieva forteller Kaburvoa om tidspress når avtaler skulle signeres. Hun sier hun alltid ble skyndet på når nye tremånederskontrakter skulle undertegnes midt i en travel arbeidsdag.

- Hva tenker du nå om kontrakten du fikk?

- Jeg føler at de brukte meg, og trodde jeg var dum. Men jeg er ikke dum.

- Så hotellet kontrakten din?

- Nei, og hotelledelsen hjalp meg flere ganger etter at jeg mistet jobben, understreker hun.

I dag har hun nye jobber.

VBS’ advokat Stian Hatleberg ønsket ikke å kommentere denne saken på vegne av sin klient.

Artikkeltags