Gå til sidens hovedinnhold

Sterke anklager mot Røysi

Artikkelen er over 7 år gammel

Vaidas Segzda har aldri fått utbetalt feriepenger fra Oddvar Røysi.

- Useriøst, sier Fellesforbundet Øvre Buskerud fagforening (ØBF).

Fredag gikk de ut med flere arbeidsforhold med graverende innhold. Én av dem er Segzdas nå avsluttede ansettelsesforhold på Egge ridesenter.

Ikke feriepenger

Han skal ikke ha fått utbetalt feriepenger i 2011, 2012 eller 2013, og heller ikke fått betalt for tre måneder i år. Uten årets feriepenger, tilsvarer dette drøyt 93.000 kroner.

- Vi har kun regnet ut fra avtalt lønn og ikke det han egentlig skal ha. Da ville kravet blitt mye høyere, sier Terje Berghagen, leder i Fellesforbundet.

Røysi er godt kjent i lokalmiljøet som investor, og eier blant annet Stormarkedet.

- Det er veldig beklagelig at slike ikke betaler.

Erkjenner 45.000 kroner

Segzdas arbeidskontrakt innebærer en månedslønn på 16.415 kroner og 40 timers uker. Dermed ender timelønnen på under minstelønnen på 125 kroner, men i tillegg skal han ha jobbet vesentlig flere timer enn avtalt.

Feriepenger var inkludert i lønnen, men i et brev fra Røysis advokat Heidi C. Aas Larsen i Tenden advokatfirma erkjennes det at dette er i strid med ferieloven og kravet om feriepenger for 2011 og 2012, tilsvarende nesten 45.000 kroner, erkjennes.

Saken er likevel ikke løst: For ifølge Segzda og ØBF skal det ha vært en muntlig avtale om inndekningen av husleien, men lønnskravet ble besvart med et motkrav på 125.579 kroner i husleie. Der står saken nå.

Reiser hjem

Får Segzda pengene han krever, vil saken bli avsluttet.

- Men vi vil følge godt med i fremtiden, sier Berghagen.

Dersom tvisten ikke løser seg vil ØBF ta saken til forliksrådet.

Segzda har nå sagt opp jobben han sier han trivdes i og delte med gode kolleger. Nå reiser han hjem til kone og to små barn.

Oddvar Røysi ønsker ikke å kommentere saken.

Har krevd 100.000

Fellesforbundet presenterte i går også en sak med en godt voksen litauer som nylig har krevd 100.000 kroner.

Han har jobbet som altmuligmann i dekningsområdet til ØBF, men skal ikke ha fått utbetalt feriepenger, sykepenger eller overtid siden han startet i 2006.

Kommentarer til denne saken