Vil ikke gi 150.000 til vikingskip

BUDSJETT: Rådmann Tore Isaksen understreker at det ikke er satt av penger i neste års budsjett for støtte til vikingskip på Steinsfjorden. Derfor anbefaler han å si nei til en søknad om støtte.

BUDSJETT: Rådmann Tore Isaksen understreker at det ikke er satt av penger i neste års budsjett for støtte til vikingskip på Steinsfjorden. Derfor anbefaler han å si nei til en søknad om støtte. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Ringerikes rådmann Tore Isaksen er lite lysten på å forplikte seg til å støtte Hardraade Vikingskipforening med penger i tre år.

DEL

Ragnar Wergeland og Knut Grande er to av ildsjelene som ønsker å få et vikingskip på Steinsfjorden. Men til det trengs det penger.

Hardraade Vikingskipforening har derfor søkt Ringerike kommune om 150.000 kroner til oppstartskostnader for 2018. Foreningen presenterte sitt forprosjekt i sommer.

Da fikk foreningen også en solid pengegave fra Sparebankstiftelsen Ringerike. De lovte 1,5 millioner kroner over tre år, men det kreves samtidig tilsvarende sum i offentlig støtte.

LES MER: Fikk 1,5 millioner til vikingskipet i Tyrifjorden: Inviterer til sjøsetting i 2021

Rådmannen viser derfor til at hvis Ringerike kommune bevilger penger for 2018 må man også beregne at prosjektet må støttes også de tre neste årene. Det er fordi gjennomførbarheten til prosjektet avhenger av tilskudd i hele byggeperioden.

LES OGSÅ: Nå kan du slå et slag for vikingskipet på Tyrifjorden

Isaksen peker også på at prosjektet ikke ligger inne med midler i budsjettforslaget for 2019, som skal vedtas i løpet av kort tid.

PENGESTØTTE: Ragnar Wergeland (fra venstre), Runar Krokvik i Sparebankstiftelsen Ringerike og Knut Grande som sammen med Wergeland er i Hardraade vikingskipsforening. Vikingskip på Steinsfjorden får pengestøtte.

PENGESTØTTE: Ragnar Wergeland (fra venstre), Runar Krokvik i Sparebankstiftelsen Ringerike og Knut Grande som sammen med Wergeland er i Hardraade vikingskipsforening. Vikingskip på Steinsfjorden får pengestøtte. Foto:

Han anbefaler derfor at Ringerike kommune ikke støtter prosjektet med penger, selv om han mener prosjektet har mange positive sider.

LES OGSÅ: – Dette skipet kommer til å bety mye for Hole og Ringerike

Saken kommer opp i formannskapet den 20. november, og da kan politikerne likevel velge å bevilge penger. Det er foreløpig uklart hva et nei fra Ringerike kommune vil få å si for gjennomføringen av prosjektet.

Artikkeltags