Da finansminister Siv Jensen (Frp) og helse- og omsorgsminister Bent Høie (H) besøkte sykehustomta på Brakerøya midt i heteste valgkampen hadde de med seg løfter om 425 millioner til nytt sykehus neste år.

– En stadfesting

Og det var ikke bare valgflesk de serverte. I statsbudsjettet foreslår regjeringen å bevilge nøyaktig dette beløpet neste år.

Det betyr at arbeidet med realisering av sykehuset kan gå videre som planlagt.

– Jeg er veldig fornøyd. Dette er en endelig stadfesting, sier stortingsrepresentant Kristin Ørmen Johnsen (H).

Ap-bekymring

Masud Gharahkhani, fersk stortingsrepresentant for Ap, er ikke like fornøyd. Han er glad for at pengene som lovet er inne, men bekymret for at det i statsbudsjettet ikke er lagt opp til økning i sykehusdrift.

Det betyr at helseforetakene vil måtte ta penger fra drift til investeringer, og det vil Ap følge opp, sier Gharahkhani.

– Det er like viktig med penger til drift som til investeringer, påpeker han.

Frykter enorme overskridelser

Sp-representant Per Olaf Lundteigen reagerer kraftig på at regjeringen bevilger penger til nytt sykehus, før grunnforholdene er endelig avklart og det foreligger en godkjent reguleringsplan.

– Det er veldig spesielt, sier Lundteigen og peker på de ekstremt strenge kravene for å kunne bygge et sykehus.

– Når de kjører på med bevilgninger, vil det kunne føre til enorme kostnadsoverskridelser i ettertid. Men det får regjeringspartiene ta ansvar for, sier han.

Lover å passe på sykehuset

Som medlem i helse- og omsorgskomiteen har hun hengt på sykehuset som en klegg. I siste stortingsperiode hadde Buskerud også Morten Wold (Frp) og Torgeir Micaelsen (Ap) i denne komiteen.

Nå er det ingen fra Buskerudbenken i helse- og omsorgskomiteen.

– Hvem skal passe på sykehuset, nå?

– Det skal jeg!

Kristin Ørmen Johnsen nøler ikke et sekund med svaret.

– Den rollen skal jeg påta meg, og jeg skal opp til spaden er i jorda, og vel så det, slår hun fast.

Jobben med å følge opp en helseklynge knyttet til det nye sykehuset slipper hun heller ikke fordi om hun har byttet komité, og nå sitter i kommunal- og forvaltningskomiteen.

– Nå er penger til sykehuset på plass, og det må trykkes på gassen i forhold til helseklyngen. Jeg kommer til å følge nøye med på det, sier Ørmen Johnsen.

Lier-ordfører Gunn Cecilie Ringdal (H) har ikke tatt bevilgningen til nytt sykehus for gitt, tross valgløftene. Derfor er også hun svært godt fornøyd med at den er inne på statsbudsjett-forslaget.