Gå til sidens hovedinnhold

Sykkelritt slås sammen

Artikkelen er over 3 år gammel

Det populære sykkelrittet Tour of Norway som har hatt en etappe i Ringerike hvert år slår seg sammen med et annet norsk etapperitt Tour des Fjords.

Det er foreløpig uvisst om det vil få noen betydning for om Ringerike fortsatt vil være vertskap for en etappe.

Sykkelrittene Tour of Norway og Tour des Fjords blir fra neste sesong ett ritt. Selskapene bak er enige om sammenslåing, skriver NTB.

Fredag ble søknaden om et samarbeid oversendt Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), melder procycling.no.

– Jeg har gode minner fra både Tour des Fjords og Tour of Norway, med etappeseirer og sammenlagtseirer. At de to løpene slår seg sammen for å lage et enda bedre konsept er fantastisk bra. Nå får vi samlet de beste ressursene i Sykkel-Norge under én fane, og jeg er sikker på at vi kommer til å få et enda bedre løp for alle parter i årene som kommer, sier Alexander Kristoff om sammenslåingen.

LES OGSÅ: Boasson feiret bursdagen med seier også i år

Arrangørene tror et nytt og større ritt vil gi mange fordeler.

– Vi bor i et såpass lite land at å samle ressursene rundt ett stort arrangement er det rette å gjøre. Vi har hatt reviret vårt på Vestlandet og nå på Sørlandet, mens Tour of Norway har hatt fokus på det sentrale Østlandet. Vi dekker på en måte opp hele Sør-Norge, og har muligheten til å dekke enda større områder når rittet vil gå over seks dager, sier Roy Hegreberg i Tour des Fjords til procycling.no.

Også holeværingen Birger Hungerholdt i Interspons, selskapet bak Tour of Norway, jubler.

– Det er både spennende og et helt riktig steg å bygge et stort etapperitt i Norge i fellesskap. En sterk ny organisasjon som også blir viktig for videreutviklingen av norsk sykkelsport i årene som kommer». Hva det nye rittet skal hete, er inntil videre ikke avklart.

LES OGSÅ: Ingen togkollisjon når Tour of Norway-rytterne ruller gjennom Hønefoss 17. mai

Sikkert er det derimot at arrangørene også neste år ser for seg å samle sykkelstjernene på norsk asfalt i slutten av mai og begynnelsen av juni.

Tour of Norway har vært på sykkelkartet siden 2011. Det fulgte i fotsporene til Ringerike Grand Prix.

Tour des Fjords så dagens lys to år seinere.

(©NTB)

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.